Skip to content

SRBI MASOVNO ŽENE RUSKINJE! Nevjestama uopšte nije problem da se dosele i posvete porodici, ali jedna stvar im ipak MNOGO SΜETA

Tačan broj brakova između Srba i Ruskinja pouzdano se ne zna, ali agencijama koje se bave posredovanjem u sklapanju brakova sa ženama iz Rusije posao cvjeta!

Koliko koštaju usluge agencije, kakva su iskustva naših muškaraca sa Ruskinjama, zašto su željeli baš njih za supruge i šta kažu žene iz Rusije o braku sa Srbinom, istraživao je Mondo. Neke su oduševljene a neke kažu da su Srbi samo na početku slatkorječivi i zaljubljivi, te da poslije postaju nevjerni i švrljaju, gotovo svi.

Iz agencije za posredovanje u sklapanju braka između Srba i Ruskinja objašnjavaju da kod njih postoje stotine profila žena koje su navele da bi željele baš Srbina za muža.

– Među Ruskinjama koje traže brak u Srbiji najviše je onih od 29 do 35 godina. Uglavnom traže muškarca koji je zaposlen, nema više od 50 godina, visok je i financijski stabilan. Nemaju problem da se dosele i žive u Srbiji i da se odreknu posla i karijere da bi se posvetile porodici, a to je ono što Srbi najviše cijene – kaže vlasnica jedne agencije.

Postoji nekoliko mogućih ponuda i na klijentima je da odaberu šta im najviše odgovara. Pun iznos cijene plaća se nakon sklapanja braka, ali garancije naravno nema.

– Ako muškarac želi da buduća žena bude približno istih godina potpisuje se ugovor i plaća se godišnjom članarinom u iznosu od 700 eura, a nakon sklapanja braka plaća se još 300 eura. Smještaj i međusobne susrete finasirate sami. Ako klijent želi da nevjesta bude mlađa šest ili više godina to ukupno košta 1.500 eura i smatra se VIP uslugom. Mi smo tu da pomognemo kad je upoznavanje i komunikacija u pitanju – kažu iz agencije.
Jedan od razloga za traženje muža u Srbiji jeste taj što u Rusiji ima mnogo više žena nego muškaraca i ‘konkurencija je ogromna’. Drugi razlog je taj što su gotovo svi naši muškarci visoki, markantni, crni iliti ‘pravi muškarci’ prema riječima Ruskinja.

– Mi smo zaista slične kulture i bolje se razumijem sa Srbinom, nego sa Holanđaninom ili Nijemcem, naročito kad se radi o braku. Oni su domaćini, posvećeni porodici više od Rusa, emotivniji su i pažljiviji. Smatraju da žena treba da poštuje muža i da ne pravi dramu oko sitnica što Ruskinje uglavnom ne rade – kaže Ana Magvina koja je sklopila brak sa Srbinom iz Loznice.

Ana tvrdi da se tako kvalitetni muževi teško nalaze u Rusiji i da Srpkinje treba da ih vrednuju i poštuju, ali dodaje da ima i određeni broj Ruskinja koje su imale loše iskustvo sa našim državljanima.

– Bila sam u braku sa Srbinom sedam godina. Mogu da kažem da su Srbi generalno veoma temperamentni, previše emotivni, razmaženi i ljubomorni. Stalno morate da dokazujete da ste dobra supruga, majka, ljubavnica, a za uzvrat ne dobivate isto to, oni ne brinu čak ni o svom izgledu.

Srbi su samo na početku slatkorječivi i zaljubljivi, poslije postaju nevjerni i švrljaju, gotovo svi. Ali, najgore od svega je povezanost sa majkama koja svakome pravi probleme. To nisam znala dok se nisam udala, ali onda sam vidjela do koje mjere to pravi problem – kaže Anastasija Ransikaja iz Vladivostoka.

Iz agencije su potvrdili da je većina iskustva pozitivna i da postoji više stotina sklopljenih brakova od kada posreduju. Postoje stvari na koje se jedni i drugi posle nekog vremena žale, ali to su uglavnom sitnice.

– Ženama je čudno što muškarci otvoreno pokazuju vezanost za majke, što iskazuju svoju religiju i krste se kad prolaze pored crkve, nose lančiće sa krstom. Čudno im je što se sva osjećanja, dobra i loša, bijes i radost, tako otvoreno iskazuju, gotovo bez granice. S druge strane, to im se dopada, zato što dobivaju više komplimenata nego što su dobile u životu – kažu u agenciji za posredovanje.

Šta kažu Srbi o Ruskinjama?

Srbi imaju više uslova od Ruskinja. Uglavnom traže da supruga bude mlađa, lijepog izgleda, plava, da dođe u Srbiju i da se prilagodi cjelokupnom načinu života.

Mislim da su Ruskinje jako njegovane, lijepe, ženstvene i to mi se prvo svidjelo. Drugo, one su tradicionalne, na prvom mjestu im je muž i porodica, što je kod žena u Srbiji postala rijetkost. Ako im daš sigurnost, neće juriti za poslom i karijerom. Umiju da prešute i da ne prave svađu kad se radi o kući, slobodne su i strastvene kad je to potrebno, jasno i konkretno kažu šta hoće. Kuhaju, podižu djecu, puštaju muškarca da vodi glavnu riječ, stalo im je da dijete bude osigurano. Sve su to za mene dobre osobine – rekao je Danilo Danilović iz Kragujevca koji je oženjen Ruskinjom.

Danilo međutim ne krije da postoje razlike kad se radi o kulturi i da ovakvi brakovi sigurno nisu idealni i da imaju svoje nedostatke.

Kad se žrtvuje i odvoji od porodice, očekuje isto, što je ponekad teško za Srbe. Tu mislim na to što Ruskinjama može da smetaju neke za nas obične stvari, kao što je svakodnevno druženje sa prijateljima, ljubaznost prema prodavačici, žensko društvo i prijateljice iz djetinjstva. One sve tumače kao flert i znaju da budu ljubomorne, jer smatraju da muškarci koji su oženjeni ne treba da imaju neke hobije koji se smatraju momačkim. Osim toga, umiju da budu hladne i proračunate sa emocijama u odnosu na nas koji smo kao otvorena knjiga – kaže Danilović.

(Kurir.rs/Mondo)