Skip to content

NI TRAGA NI GLASA VEĆ DVA DANA – Deset rukometaša starih 17 godina nestalo je u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je netragom nestalo deset rukometaša, slično kao i što su prije 9 godina nestale tri rukometašice koje nikada nisu pronađene, također u Hrvatskoj.

Deset mladih burundijskih rukometaša koji su sudjelovali na Svjetskom prvenstvu do 19 godina koje se do 13. avgusta održava u Hrvatskoj nestalo je usred turnira. U priopćenju objavljenom u četvrtak tamošnja policija navodi da su se mladići, rođeni 2006. godine, “ove srijede oko 15.30 sati udaljili iz prostorija Sveučilišnog grada Rijeke” nakon čega su otišli u “nepoznatom pravcu”.

Hrvatski rukometni savez, organizator turnira, priopćio je da su igrači Burundija, koji su već odigrali nekoliko utakmica u grupnoj fazi, nestali dan prije utakmice protiv selekcije Bahreina.

Nestali rukometaši

– Prema dosadašnjim saznanjima riječ je o deset mlađih muških osoba (rođeni 2006. godine), koji su se 9. avgusta oko 15.30 sati udaljili u nepoznatom pravcu iz prostora riječkog studentskog centra, gdje su bili smješteni za vrijeme trajanja prvenstva te ne odgovaraju na telefonske pozive. U tijeku je poduzimanje mjera i radnji u cilju pronalaska nestalih osoba, kao i utvrđivanje svih relevantnih činjenica i okolnosti njihova nestanka, navode iz PU primorsko-goranske odakle je jutros rečeno kako za sada nema nikakvih novih informacija o mladićima.

Oni koji imaju informacije koje mogu pomoći u potrazi mogu se javiti u najbližu policijsku postaju ili nazvati na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr

Inače, Svjetsko kadetsko prvenstvo U19 u rukometu ove se godine održava u Opatiji, Rijeci, Koprivnici i Varaždinu.

U HRVATSKOJ SU 2014. NESTALE TRI RUKOMETAŠICE – NIKADA NISU PRONAĐENE

Portal Podravski.hr baš je uoči ovog prvenstva, podsjetio na sličan slučaj sa Svjetskog rukometnog prvenstva.

2014. godine, kada je Koprivnica također bila domaćin. Reprezentativke DR Konga digle su djelatnike PU koprivničko-križevačke na noge – isto su nestale.

Kako piše ovaj medij, Laetitia Mayunga Mumbala (18), Mirnelle Mazenga Kelle (20) i Julie Mvita Betu (19) napustile su hotel Picok u Đurđevcu u kojem je bila smještena njihova reprezentacija, bez da su ikog obavijestile o tome.

Policija je ih je tražila, špekuliralo se da su otišle na Jadransku obalu i potom se gliserom uputile u Italiju. No, ništa od toga nije službeno potvrđeno.

Rukometašice Laetitia (18), Mirnelle (20) i Julie (19) napustile su hotel Picok u Đurđevcu 2014. i nikada nisu pronađene

Tri rukometašice nikada nisu pronađene, niti se zna jesu li registrirane prilikom ulaska u neku drugu zemlju, a njihove fotografije i nakon devet godina stoje u službenoj evidenciji nestalih osoba u Republici Hrvatskoj.