Skip to content

Nije fino ni u Nemačkoj: Ispovesti dvoje mladih koji su odlučili da se vrate

U moru vesti o mladim ljudima koji napuštaju Balkan, ovo je priča o dvojici mladića koji su odlučili da se vrate u svoj rodni Osijek i sada su presrećni što su doneli takvu odluku.

Kažu da Nemačka nije obećana zemlja, i da se u njihovoj domovini može dobro živeti ako se radi. Po povratku uopšte nisu čekali na posao, već su odmah angažovani kao taksisti.

Kako prenosi RTL, Tin Pintarić ima 20 godina i nakon što je četiri meseca proveo u Nemačkoj kao građevinski radnik, odlučio je da se vrati u svoj grad Osijek, jer, kako kaže, u Nemačkoj nije sve tako lako i lepo kao što mnogi misle.

Njegov poslodavac u Nemačkoj bio je nekorektan, pa je morao da radi na crno, a život posle posla mu nije bio lak. Naime, u Nemačkoj je morao da deli sobu sa još trojicom cimera jer nije imao novca za stan.

Njegov kolega Domagoj Mrša, koji je bio odličan student, odlučio je da ode u Nemačku u potrazi za parčetom hleba. No, ni tamo nije bio zadovoljan životom. Kako sam kaže, odmah je osetio razliku između svog mentaliteta i mentaliteta Nemaca.

„Ne kaže se direktno, ali gazde vam indirektno stavljaju do znanja da nikada nećete biti u rangu sa Nemcima“, rekao je Tinov prijatelj Domagoj za RTL, prenosi srbija24.

Život tamo je jednostavno preskup, pa su obojica vrlo zadovoljni i srećni novim poslom taksista u svojoj domovini.