Skip to content

Nije mogla da iskontroliše ćerkin izliv bijesa

Izlivi bijesa ili tantrumi su faza kroz koju prolazi gotovo svako dijete između 1. i 3. godine. Svaki roditelj će se složiti da su izlivi bijesa kod djece zaista neugodni. Događaju se kad ih niko ne očekuje, često bez normalnog povoda.

Jednu takvu situaciju snimila je jedna osoba na Tiktoku.

Ispred zgrade je ugledala komšinicu sa djetetom. Vratile su se iz kupovine i trebale da uđu u zgradu. Međutim, djevojčici se to nije svidjelo, pa se bacila na pod i počela da vrišti. Majka je pokušala da je podigne i objasni joj da moraju da idu kući. Nekoliko puta ju je uzela za ruku kako bi je spriječila da leži na podu, ali curica je odbijala saradnju.

Dok je tvrdoglavo nastavila da leži na asfaltu, njena očajna majka je u ruke uzela telefon da nekoga pozove. Vidno uznemirena žena nije znala šta da učini. Snimak je izazvao brojne reakcije. Neki su odmah rekli da su takve situacije razlog “zbog kog ne žele da imaju djecu”.

VIDEO:

#bijes

O.o

Posted by Dilema on Wednesday, 2 June 2021

“Djeca danas kontrolišu roditelje. Nemoguće je išta uraditi”, “Ja bih otišla i ostavila je”, nizali su se komentari.

Roditelji su, ipak, izrazili razumijevanje.

“Imam dvoje djece i, vjerujte mi, kad budete imali djecu razumjećete. Do tada, ne osuđujte i ne krivite majku. Ona je dobro postupila”, napisala je jedna žena.

“Priča kroz koju svaka mama mora kad tad proći”, dodala je druga.

Bilo je i onih s dobronamjernim savjetima.

“Dijete treba pustiti da se isρlače i izbaci velike emocije iz sebe. Onda će sve biti u redu.”

Brojni roditelji traže savjete kako da se nose sa izlivima bijesa kod djece, piše CafeDelMontenegro.

Sidebar