Skip to content

NISAM VIŠE DEMOKRATA: Demokratskom strankom vlada “kabaΙa ratnih huškača” na čelu s Hillary Clinton…

Bivša demokratska predsjednička kandidatkinja TuΙsi Gabbard govorila je na Konferenciji konzervativne političke akcije (CPAC ) o tome zašto je napustila Demokratsku stranku, piše NEWSMAX.

“Dok danas stojim ovdje, pred vama, više nisam demokrata. Jer ne bih mogla mirne savjesti ostati u stranci koja je pod potpunom kontrolom elitističke kabaΙe ratnih huškača, predvođene kraljicom ratnih huškača Hillary Clinton i danas utjelovljenom s predsjednikom Joeom Bidenom. Lideri koji su pokretači s kukavnom budnošću”, kazala je TuΙsi.

“Volim ovu zemlju. I položila sam prisegu dva puta, da ću podržavati i braniti ustav Sjedinjenih Država od svih neprijatelja, stranih i domaćih. Danas, demokratske stranke aktivno rade na potkopavanju naših bogom danih prava i sloboda, sadržanih u ustavu. Vodstvo demokratskih stranaka vode fanatični ideolozi.”

“Mislim da su mnogi od vas bili izloženi njima, koji predstavljaju prijetnju našoj demokraciji, jer ne vjeruju u slobodu, slobodu govora, učenja ili vjere, ne vjeruju u ispravnost. Pokušavaju cenzurirati govor koji im se ne sviđa i također ga etiketiraju… Ruku pod ruku sa svojim partnerima u korporativnim medijima i u Big Techu, aktivno radeći na ušutkavanju i ocrnjaνanju nas koji se usudimo osporiti njihov autoritet”, kazala je, između ostalog.

Tulsi Gabbard je u oktobru 2022. najavila izlazak iz Demokratske stranke, i tada je stranku opisala kao “elitističku kabaΙu ratnih huškača”.