Skip to content

NJEMAČKA: Obitelj se vratila s odmora u Hrvatskoj i doživjela šok kada su otvorili poštanski sandučić

Tročlana obitelj iz Isena, okrug Erding u Bavarskoj, vratila se s odmora u Hrvatskoj tijekom razdoblja korone, piše Merkur . Irene Zuber (čiji je urednik promijenio ime kako bi zaštitili ženu) nije vjerovala svojim očima kada je otvorila poštanski sandučić, piše Fenix-magazin.de.

Naime, među pošiljkama bilo je i anonimno pismo u kojem su optuženi za “svoje neuko, neodgovorno i samozadovoljno ponašanje koje sigurno nije pridonijelo činjenici da se mi građani možemo vratiti u svakodnevni život.” Obitelj je možda pridonijela tome da “vlada bude sputana”, rekla je Irene.

Zuber pojašnjava: “Dva smo tjedna bili s još jednom obitelji prijatelja na otoku Cresu. Kvarnerski zaljev nije čak ni rizično područje. ”

„Naravno da se čovjek pita koji„ prijatelji “žive oko vas. Za mene je ovo pismo puno zavisti. Zapravo tužno za takve ljude.”

Ona se ne boji, ali se brine:” Pismo pokazuje kako korona dijeli društvo. ”

Do sada policijskoj inspekciji Erding nisu podnesene prijave protiv tročlane obitelji povratnika niti su prekršili pravila karantene, izjavio je zamjenik policije iz Erdingsa Harald Pataschitsch.

Sidebar