Skip to content

NOVAK kod Osmanagića – U BOSANSKU DOLINU PIRAMIDA ĆU DOĆI OPET, jer ovo smatram svojom drugom kućom

Najbolje rangirani svjetski teniser Novak Đoković ponovo je u posjeti BOSANSKOJ DOLINI piramida.

Ovaj put sa suprugom Jelenom u Visoko je stigao netom po završetku teniskog turnira Rolland Garros, a prema njegovim riječima na ponovni posjet ga je navelo gostoprimstvo i ljubaznost dr. Semira Osmanagića.

FOTO: glassrpske

 

– Nakon prve posjete s roditeljima bilo mi je jako lijepo, uživao sam i jedva sam čekao da se ponovo vratim. Ovaj put sa mnom je supruga Jelena, a naredni put ćemo doći sa djecom. Mi ovdje na Balkanu imamo jedno veliko blago i to već 15 godina i duže objašnjava kroz naučnu metodologiju dr. Osmanagić. Imate sve jasno objašnjeno i za bilo koga ko ima nedoumice ili sumnje da je ovdje nešto što nije predstavljeno na pravi način, taj može da dođe i da se uvjeri. Ne bih previše stručno pričao, jer je to Semirov zadatak, on je stručan čovjek, i nešto što je otkrio ovdje je nešto vanserijsko i jako bitno ne samo za Balkan već za cijeli svijet. – poručio je Đoković.

Novak je izjavu iskoristio i da pozove kolege sportiste u Bosansku dolinu piramida.

– Što se tiče moje oblasti, sporta, pozvao bih sve sportiste da dođu ovamo, da provedu neko vrijeme u tunelima Ravne, koji su jako djelotvorni na uvećanje kisika u plućima, direktno utiču na regeneraciju i oporavak, što je nama sportistima jako bitno, posebno u elitnim sportovima u kojima sezona traje jako dugo, izloženi smo naporima, mijenjamo vremenske zone, i sve što može na prirodan način da pomogne da se brže oporavite, a također služi i kao prevencija povreda, dobro dođe, i piramide i posebno tuneli ispod piramida su prava stvar za to. – kazao je Đoković.

Na kraju je istaknuo kako je u BiH doputovao na nekoliko dana, ali kako će se ponovo vraćati.

– U BiH ostajem nekoliko dana, pa se vraćam u Srbiju i nastavljam dalje, jer sezona još nije gotova. U Visoko ću dolaziti i ponovo, jer ovo ovdje smatram nekako svojom drugom kućom, drugim domom. Nisam ponio reket, osim jednog kojeg sam poklonio Semiru, a planovi su da uživam u BiH i piramidama, a kasnije da odmorim i u Srbiji, pa nakon toga idemo dalje. – rekao je Đoković.

NOVAK ĐOKOVIĆ – U BOSANSKU DOLINU PIRAMIDA ĆU DOLAZITI OPET, JER OVO SMATRAM SVOJOM DRUGOM KUĆOMNajbolje rangirani…

Posted by Semir Osmanagich on Tuesday, 13 October 2020