Skip to content

NOVAKU SU SVE PODMETNULI MEDIJI: “CNN” i “BBC” su od Srba napravili loše momke

Nekadašnji srpski teniser Janko Tipsarević stao je u odbranu Novaka Đokovića i progovorio o svemu što se događalo u prethodnom periodu.

– Adria tur je bio nevjerovatan događaj. Ako govorimo o samom događaju, ono što su Novak i njegov tim uspjeli da organizuju za mjesec dana, zaista je nevjerovatno. Problem je bio u tome što zbog pandemije događaj nije organizovan u pravo vrijeme- počinje Tipsarević u radio emesiji američkog novinara Krejga Šapira.

Nastavio je u istom ritmu.

-Novak i njegov tim nisu prekršili nijedno pravilo ili zakone. Srbija je bila jedna od zemalja koja je imala najmanje zaraženih virusom.

Janko je otkrio i da se čuo sa Novakom poslije objave da je pozitivan na koronavirus.

– Osjećao se prilično loše prvih nekoliko dana kada je otkrio da ima koronu. Ali to je vjerovatno posljedica svog psihološkog pritiska sa kojim se suočio. Podmetali su mu i međunarodni i lokalni mediji. U posljednjih pet do sedam dana potpuno je u redu.

Tipsa je govorio i o napadim stranih medija.

– Za njega to nije ništa novo. Imao je dosta problema sa tim. Srbi su u posljednjih 20 godina imali dva ili tri rata, a to je ih je u očima vašeg voljenog “CNN”-a i “BBC”-a napravilo lošim momcima. Da su taj turnir organizovale ostale superzvijezde, ne bi se prema njima postupalo kao prema Novaku- zaključio je Tipsarević.

Janko Tipsarević/ Foto: Wikipedia CC BY-SA 2.0

Alternativnatv/novosti.rs