Skip to content

NOVI NAPADI NA UKRAJINSKU INFRASTRUKTURU

U nekoliko regija Ukrajine ponovo su se oglasile sirene za uzbunu. U gradu Ladyzhyn u regiji Vinnytsia proglašeno je vojno izvanredno stanje.

Nakon raketnog napada na TE Ladyzhynskaya dogodila se nesreća u mrežama za opskrbu toplinom. U gradu je proglašena vojna uzbuna, najavio je voditelj Vinnytsie OVA Serhii Borzov.

Raketni napadi zabilježeni su u Kharkivu, Harkovskoj oblasti, Zaporoškoj oblasti, Poltavskoj oblasti, Dnjepru, Dnjepropetrovskoj oblasti. Velike eksplozije su prijavljene u okrugu Synelnykove i gradu Dnjepru.

U Dnjepru je došlo do problema i stanovnici su javili da su vrata nekih skloništa od bombi zatvorena, izvijestio je operativni kanal iz Dnjepra kojem su mještani pisali.

“Razvila se odνratna situacija u vezi skloništa na aveniji O.Polya 103, Dnjepar. Vrata su zatvorena, lupali smo 10 minuta da bi nam otvorili. Ja, mala djeca, starci i omladina. I to tijekom granatiranja. Čuvarka je izašla vičući da je ovo privatno poduzeće i da nam nije mjesto ovdje“, napisala je očajna žena.

Iz Dnjepra su poručili svima da napišu na kojim su adresama zatvorena skloništa ili gdje su čak ljudi izbačeni iz skloništa, te da pokušaju dokumentirati činjenice zlοčina.

“Snimite fotografiju ili video, sve poruke su anonimne”, poručili su iz @dnepr_operativbot.