Skip to content

Novogodišnje obraćanje Vladimira Putina (VIDEO)

Novogodišnje obraćanje Vladimira Putina već je prikazano na Dalekom istoku – bilo je rekordno dugo (oko 10 minuta), ruski predsjednik je prvi put govorio u pozadini vojske.

Posljednjeg dana odlazeće godine ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je ruskom narodu i sudionicima specijalne operacije nadolazeću 2023. godinu.

Putin je 2022. godinu nazvao godinom ključnih događaja koji postavljaju temelje budućnosti za Rusiju i cijeli svijet, godinom ispunjenom nemirima i tjeskobama.

“Ali naš višenacionalni narod, kao što je to bio slučaj u svim teškim razdobljima ruske povijesti, pokazao je hrabrost i dostojanstvo. Riječima i djelima podržavao je branitelje Domovine. Naše vojnike i časnike. Sve sudionike specijalne vojne operacije”, rekao je predsjednik.

Istaknuo je kako je istina na strani Rusije koja štiti svoj narod na svojim povijesnim teritorijima.

“Zajedno gradimo. I stvaramo. Glavna stvar je sudbina Rusije. Obrana domovine naša je sveta dužnost prema našim precima i potomcima”, dodao je šef ruske države.

“Zapad je lagao o miru, ali se spremao za agresiju. I danas to već otvoreno, bez zadrške, priznaje. Zapadne elite su godinama uvjeravale Rusiju u miroljubive namjere, pa tako i u Donbasu, a zapravo su podržavale neonaciste i pripremale se za agresiju. Sada se o tome otvoreno govori, a narod Ukrajine se koristi za rascjep i slabljenje naše zemlje, nastavio je predsjednik. Nikada nikome nismo dopustili i nikome nećemo dopustiti da to učini”, rekao je Putin.

Zahvalio je sudionicima specijalne operacije na iskazanoj hrabrosti i hrabrosti te izrazio uvjerenje da će Rusija prebroditi sve poteškoće i ostati velika i neovisna država.

“Uvijek smo znali, a danas smo ponovno uvjereni da suverena, neovisna, sigurna budućnost Rusije ovisi samo o nama. O našoj snazi ​​i volji”, rekao je, između ostalog, ruski predsjednik.

https://youtu.be/YSotOzSHLaE

Kasnije je tajnik za tisak šefa države Dmitrij Peskov precizirao da je apel zabilježen u sjedištu Južnog vojnog okruga.