Skip to content

‘Očekujem da njemačkoj ministrici Putin uruči orden, da je Lavrov zaprosi i da im Radman bude kum’ (VIDEO)

Predsjednik RH gospodin Zoran Milanović posjetio je tvrtku AD Plastik odakle se i obratio javnosti, te komentirao slanje tenkova u Njemačku i nedavnu izjavu njemačke ministrice vanjskih poslova Annalene Bearbock.

Što se tiče tenkova – i ruski i američki gore isto“, rekao je Milanović.

Hrvatska vojno nikako ne treba pomagati. Protiv toga sam. Želite li da uđemo u rat? Ja sam citirao ukrajinskog ministra koji je rekao da je to proxy rat, dakle, rat preko posrednika u kojem Ukrajinci daju svoje glave i tijela a Amerikanci zapadno oružje. To su njegove riječi, a ne moje. Rekao sam da to radi Washington preko Kijeva, ali i Moskva na određen način. Podijelio sam njihove uloge. Onda smo slušali nekoliko dana od strane korumpiranih HDZ-ovih piskarala u Handžar medijima kako je mene pohvalio Lavrov. Pohvalio me i šta ja mogu s tim? Čovjek me pohvalio i rekao da je to poštena i iskrena izjava. Hvala lijepo“, rekao je gospodin Milanović i  nastavio:

Međutim! Nakon nekoliko dana njemačka ministrica vanjskih poslova kaže da moramo biti jedinstveni jer, citiram, mi smo u ratu s Rusijom. Stvarno? Mi smo u ratu s Rusijom? Ja to nisam znao! Možda je Njemačka opet u ratu s Rusijom. Sretno ovoga puta, da završi bolje nego prije 70-ak godina, ali mi nismo u ratu ni s kim”, izjavio je.

Očekujem sada da nju pohvali Lavrov, da se od nje ograde svi hrvatski parlamentarci, političari i piskarala u Handžar medijima (…) u  stvari očekujem da joj Putin dodijeli orden, a da je Lavrov zaprosi i  da Radman bude kum…”

Sada smo od njemačke ministrice vanjskih poslova, političarke, od Zelenih, koji su do jučer bili pacifistička stranka i antiamerička i antiruska, čuli da smo svi mi u ratu s Rusijom. Mi nismo u ratu, Rusija i Amerika su u ratu, mi smo tu obični pijuni,. Gospođu Bearbock i njih u Berlinu neće nitko ništa pitati, a možda je i dobro da je tako jer smo vidjeli što su radili s rezolucijom o BiH”, rekao je.

Očekujem reakcije Handžar medija i ostalih, da vidimo sad kakva je to njemačka ministrica vanjskih poslova(…) koja putuje u Harkov, koji je tri puta padao iz ruke u ruku i tamo je poginulo jedno 50 000 Nijemaca. Dakle, ja se nadam da ti ljudi znaju šta rade, ali mi nismo u ratu ni s kim. I ne znam kako će tenkovi pomoć Ukrajini, možda i pomognu. A možda i izgore kao oni što su izgorjeli u Iraku, Saudijskoj Arabiji… a možda dođu do Krima, ali bez Hrvatske i bez hrvatske legije. To nećemo gledat i molim da svi ozbiljno shvate. A oni koji se žele dopasti, radi 2-3 posla i poslovnih mogućnosti u Briselu, neka to nastave ali ne preko hrvatske grbače. Pozdrav svim kritičarima i da Bog da ih Lavrov pohvalio”, poručio je, između ostalog, predsjednik Hrvatske.