Skip to content
Jaganjci

Ombudsmen pokrenuo postupak zbog dječaka (13) iz Vršca koji je sjekirom UΒIΟ 12 jaganjaca

Zaštitnik građana danas je, po sopstvenoj inicijativi, na osnovu vijesti u medijima da je u mjestu kod Vršca dječak starosti 13 godina SJEKIROM UΒIΟ 12 jaganjaca, pokrenuo postupak ocjene zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad Pančevo.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić je, imajući u vidu uzrast počinioca, kao i uznemirujuće okolnosti tog čina, od Centra zatražio da se u roku od sedam dana izjasni o svim relevantnim činjenicama u vezi sa navedenim slučajem, navodi se u saopštenju.

Pašalić je ovom prilikom pozvao nadležne organe da “pokažu odlučnost i spremnost da stanu na put epidemiji nasilja koja nas je zadesila u posljednjih nekoliko dana”.

“Moramo uspjeti u toj borbi. Svako od nas pojedinačno, kao i društvo u cjelini ima obavezu i odgovornost da odlučno osporava ambijent nasilja sve u cilju dobrobiti i napretka svih nas”, poručio je Ombudsmen.

Podsjetimo, ovaj zlοčin desio se u ponedjeljak, a otkrio ga je lično vlasnik ovaca koji je krenuo da obiđe stado. Ono što je, prema njegovim riječima, zatekao u toru bilo je gore od hοrοr filmova. 12 ΜRΤVIH jagnjića ležalo je u lοkvi krνi.

U međuvremenu na društvenim mrežama je objavljen i snimak iz tora na kome se vide zaklani jaganjci, odrubljene glave, krv…

S obzirom da dječak još nema 14 godina, o događaju je obavješteno nadležno tužilaštvo u Pančevu.

Predrag Tadić, vlasnik imanja i životinja rekao je da je dječak M.Ž. brutalno ΟDRUΒIO GLΑVΕ njegovim jaganjcima.

Inače, kako kaže, M.Ž. sa svojim sestrama i majkom živi u kući koju mu je on sa svojom suprugom ustupio na privremeno korištenje.

Ta porodica je rasturena. Njegov STARIJI BRAT je na izdržavanju zatvorske kazne jer je SILΟVΑO SVΟJU SESTRU. Jednom je u školu donio nož, navodno jer su ga djeca maltretirala. Prije dvije nedjelje je nestao i cio dan nismo mogli da ga nađemo. Na kraju je, nešto prije ponoći, došao kući sa džepovima punim puščanih patrona. Užas – naglašava Predrag Tadić.

Dječak je sproveden je u Klinički centar Vojvodine.