Skip to content

‘OD SADA ĆE RUSIJA BITI SAMO PROSJAKINJA’, tvrdi Zelenski

Ukrajinski predsjednik je u svom redovnom večernjem obraćanju 24. listopada podsjetio da je nastupilo točno 8 mjeseci punog rata.

Volodimir Zelenski je zatim naveo što je postignuto u tom razdoblju:

“Obranili smo neovisnost naše države – i Rusija to već ne može promijeniti. Oslobađamo ukrajinsku zemlju korak po korak. Sad se čuju Donbas, Harkovska oblast, Hersonska oblast. Ali će se čuti i Zaporoška regija i Krim – doći će vrijeme i cijela će Ukrajina biti slobodna”, kazao je.

Ukrajina razbija takozvanu “drugu vojsku svijeta” – i od sada će Rusija biti samo prosjakinja. U Iranu nešto mole, nešto pokušavaju iscijediti od zapadnih zemalja izmišljajući razne gluposti o Ukrajini, zastrašujući, varajući…” nastavio je.

Nikada više Rusija neće biti subjekt koji može nekome nešto diktirati. Više nema potencijala da diktira. Svijet to vidi. Ruski potencijal se sada rasipa na ovo ludilo – na rat protiv naše države i cijelog slobodnog svijeta”, tvrdi Zelenski.

Bilo je utjecaja plina – više ne. Bilo je vojnog utjecaja – isparava. Bilo je političke težine – sada je sve veća izolacija. Bilo je ideoloških ambicija – sada je ostalo samo gađenje.”

“Počeli su se prisjećati davne 1917. godine. Osjećaj neuspjeha u Rusiji je sve jači. No, shvaćajući sve to, nemamo pravo na opuštanje. Još moramo proći put do ukrajinske pobjede. Ovo je težak put”, kazao je, između ostalog, Zelenski.