Skip to content

OD ZGRADE NIŠTA NIJE OSTALO: Nepoznat broj ubijenih ruskih vojnika (VIDEO)

Mješovita su izvješća nakon što je Ukrajina na novogodišnju noć granatirala, minut iza ponoći, grad Makiivku pod ruskom kontrolom, nakon čega je zgrada, navodno strukovne škole, sravnjena sa zemljom.

Rusija još ne navodi konačan broj mrtvih i ranjenih, dok ukrajinska strana tvrdi da su ubili 400 i ranili 300 ruskih vojnika.

ZGRADA PRIJE

ZGRADA POSLIJE

No jedno je sigurno, od zgrade nije ostalo ništa. Izvori navode da je uništena HIMARS raketama. Udarac je zadat skupini mobiliziranih Rusa koji su bili smješteni u zgradi Kremlivska ulica, 48.

Uprava regije Donjeck postavljena u Moskvi priopćila je u nedjelju da je najmanje 25 raketa ispaljeno na regiju tijekom noći na Novu godinu. Tass je citirao lokalnog dužnosnika postavljenog u Moskvi koji je rekao da je najmanje 15 ljudi ozlijeđeno u Makiivki, u nizu granatiranja raketama Himars.

Kako je izvijestio Odjel za strateške komunikacije Oružanih snaga Ukrajine, 400 je ubijeno, a još 300 ranjeno kao rezultat udara.

“Zbog ‘neopreznog rukovanja grijačima’, nepoštivanja sigurnosnih mjera, pušenja na neodređenom mjestu, Djed Mraz je u vreće spakirao oko 400 lešeνa”, stoji u poruci Odjela za strateške komunikacije Ukrajine koji su nazvali ruske vojnike psima i sνinjama.

Broj stacioniranih ruskih vojnika u zgradi ostaje nepoznat.

Proruske vlasti su kasno u nedjelju priznale da ima žrtava, ali nisu komentirale ukrajinske brojke.

Video zapisi i fotografije koje kruže društvenim mrežama pokazuju nešto što izgleda kao ruševine zgrade u Makiivki koju je ruska vojska koristila kao vojarnu.

Guardian nije mogao neovisno provjeriti izvješća.