Skip to content

ODBIJENA PONUDA Zelenskog da se pojavi na dodjeli Oscara

PONUDA Zelenskog da se pojavi na dodjeli Oscara odbijena je već drugi put.  Prema Variety, Zelenski se nadao da će se pojaviti u televizijskom prijenosu ove nedjelje nakon prethodnih kulturnih pojavljivanja, ali zahtjev je odbijen.

Prošle godine komičar koji je postao političar pojavio se putem satelita tijekom dodjele Grammyja i Zlatnih globusa te na filmskim festivalima poput Cannesa i nedavno u Berlinu, piše Guardian. Ukrajinski predsjednik je navodno bio prezriv nakon pojavljivanja tijekom dodjele Grammyja i Zlatnog globusa.

Prošle godine je također objavljeno je da je izvršni producent Oscara Will Packer izrazio zabrinutost zbog dopuštanja emitiranja Zelenskom jer su svi pogođeni sukοbom bijeΙci, a prethodne tragedije u koje su uključeni οbοjeni ljudi nisu dobile istu pozornost. Ceremonija je umjesto toga uključivala trenutak šutnje.

Ova vijest dolazi nakon nedavne ankete koja je pokazala slabljenje američke podrške pomoći Ukrajini.

U ovogodišnjoj kategoriji najboljeg filma uključuje Top Gun: Maverick, koji se ovaj tjedan našao na meti kritika nakon izvješća da je film djelomično financirao ruski oligarh Dimitrij Ribolovljev. Svjetski ukrajinski kongres, grupa iseljenika sa sjedištem u Torontu, izrazila je “ozbiljnu zabrinutost zbog utjecaja Rusije na holivudsku filmsku industriju”.

U međuvremenu, Akademija nije jedina grupa koja je odbila Zelenskog. U septembru je tim Zelenskog kontaktirao Filmski festival u Torontu u vezi s pojavljivanjem vođe putem satelita, ali su odbijeni.