Skip to content

Odgovor bogataša sponzoruši: Evo zašto neću da te oženim!

Rješena da pronađe bogataša svog života, lijepa i mlada djevojka obratila se za pomoć na jednom poslovnom onlajn forumu, a kako stoje stvari objasnio joj je lično direktor jedne velike finansijske korporacije.

Djevojka koja je odlučila da potraži bogatog supruga putem onlajn posta, nedavno je dobila odgovor i to od generalnog direktora finansijske korporacije J.P. Morgan, koji je u kratkom vremenu postao hit na Internetu.

“Mlada i lijepa djevojka”, kako je sebe opisala na forumu, postavila je pitanje šta treba da uradi da bi se udala za bogatog čovjeka.

Njeno pitanje je glasilo ovako:

“Biću iskrena u svemu što ću ovdje napisati. Imam 25 godina i jako sam lijepa. Imam stila i dobar ukus. Želja mi je da se udam za čovjeka koji zarađuje najmanje 500 hiljada dolara godišnje. Možda mislite da sam pohlepna, ali po meni zarada od milion dolara godišnje u Njujorku spada u srednju klasu.

Moj zahtijev je razuman. Da li na ovom forumu ima neko sa godišnjom platom od 500 hiljada dolara, a da nije oženjen?

Ako ima, za njega imam jedno pitanje: Šta treba da uradim da se udam za tebe? Oni koje sam dosad upoznala najviše su zarađivali 250 hiljada godišnje i to je, izgleda, moja gornja granica. Ako neko želi da se preseli u rezidencijalnu četvrt na zapadu Njujorka, 250 hiljada jednostavno nije dovoljno.

Zbog toga, ovdje ponizno postavljam nekoliko pitanja:


1) Gdje se najčešće druže bogate neženje? (Navesti adrese barova u koje izlaze)
2) Na koju starosnu grupu treba da ciljam?
3) Zašto je većina supruga bogataša prosečnog izgleda?
4) Kako odlučujete koja će biti vaša supruga, a koja samo djevojka?
Gospođica Priti”.

Gospođici je odgovor ubrzo stigao, i to od strane nikog drugog do direktora korporacije J.P. Morgan:

“Pročitao sam tvoj post s velikim zanimanjem. Postoji mnogo djevojaka koje imaju slična pitanja kao što su tvoja. Dopusti mi da ti odgovorim iz profesionalnog ugla. Moj godišnji prihod je veći od 500 hiljada dolara, što zadovoljava tvoje potrebe.

Sa stanovišta poslovne osobe, bila bi loša odluka oženiti tebe. Ostavimo pojedinosti na stranu i pokušajmo da na to gledamo kao razmenu “ljepote” za “novac”. Osoba A pruža ljepotu, dok osoba B tu ljepotu plaća novcem.

Međutim, ovdje postoji jedan ozbiljan problem. Tvoja ljepota će nestati, ali moj novac neće, bar ne bez nekog ozbiljnog razloga.

Činjenica je da se moj prihod može uvećavati iz godine u godinu, dok ti iz godine u godinu teško da možeš da budeš ljepša.

Stoga, sa stanovišta ekonomije, ja sam uvažavanje imovine, a ti si amortizacija imovine. Ako je tvoja imovina samo ljepota, ona za deset godina neće vrediti ništa. Rječnikom “Vol strita” svaka trgovina ima početnu tačku, a izlazak s tobom je “tačka početka trgovine”.

Ako je trgovinska vrijednost nečega pala, mi ćemo je prodati jer nije dobra ideja držati dugoročno nešto što propada. Možda će ti ovo grubo zvučati, ali propadanjem tvoje ljepote biznismen će te prodati ili dati pod “zakup”.

I pazi djevojko, onaj koji zarađuje 500 hiljada dolara godišnje nije δudala. Možda će izaći sa tobom, ali te neće oženiti.

Savjetovao bih te da odustaneš od svoje potrage za bogatim čovekom. Inače, i sama možeš da postaneš uspješna i zarađuješ 500 hiljada godišnje. Za to imaš više šansi nego da oženiš bogatu budalu”.