Skip to content

Odlučio da se kandiduje na izborima: O Musi bruji cijeli svijet

Musa Sandijana Kaba, popularni pjevač iz Gvineje poznatiji kao Grande P, odlučio je da se kandiduje na predsjedničkim izborima koji će biti održani 18. oktobra u ovoj zemlji, prenosi Telegraf.rs.

Pjevač, koji je u zemlji više poznat zbog svog neobičnog izgleda, nego zbog muzičkog talenta, šokirao je svijet kandidaturom, ali i odabirom drage, koja bi mogla da postane prva dama Gvineje, u slučaju da pobijedi na izborima.

Naime, Grand P je u vezi sa plus size manekenkom iz Obale Slonovače, Eudoksi Jao, koja ga je zdušno podržala u kandidaturi.

Iako mnogi vjeruju da je njihova veza tek markentiški trik, oni se ne obaziru na takve komentare već redovno na društvenim mrežama objavljuju zajedničke snimke i fotografije, koje su kod mnogih izazvale čuđenje.

Ipak, kakva god bila reakcija domaće i svjetske javnosti, Grand P je službeno objavio da se kandidovao.

– Slušajte me, ja ću biti predsjednik. Svi morate da me podržite – rekao je Grand P obraćajući se svojim fanovima na društvenim mrežama.

Neki smatraju da je njegova kandidatura prilično smiješna i da Grand P samo želi dobro da zabavi svoje fanove. Međutim, mnogo je onih koji smatraju kako bi zbog svoje popularnosti mogao da postigne cilj, što bi predstavljalo problem Alfiju Kondeu (82), sadašnjem predsjedniku Gvineje, kojem bi ovo bio treći mandat.

Posljednjih nekoliko godina Grand P je stekao popularnost naročito zbog svoje veze s Jao, a postao je poznat i izvan granica Gvineje. Ipak, tamošnji mediji se pitaju hoće li to biti dovoljno da se Konde zabrine. Nagađa se kako je nova ambicija plus size manekenke da postane prva dama Gvineje, te da ga je ona na ovo nagovorila.

Pjevač inače ima rijedak genetski p0remećaj progeriju – koji karakteriše preuranjeno, prijevremeno starenje i kratak životni vijek.

– Zlobno nas napadaju zbog naše veze, ali nije nas briga jer smo dokazali da veličina nije bitna – poručio je nedavno zajedno sa svojom odabranicom.

Uprkos brojnim ‘hejterima’, njih dvoje imaju svoju armiju fanova, koji smatraju da su predivan par.

Sidebar