Skip to content

OGLAS GODINE: “Traži se ‘pomoćnik pomoćnikovog pomoćnika’ kuhara, da poznaje barem 12-15 slova, i da zna sabirati do 4”

Oglas iz Zemuna u Srbiji, pod nazivom ‘Pomoćnik pomoćnikovoga pomoćnika kuhara’, privukao je mnogo pažnje posljednjih dana na društvenim mrežama zbog neobičnih zahtjeva, ali i uslova.

Naime, u ovom neobičnom oglasu, za koji mnogi misle da je šala, vlasnik picerije iz Zemuna traži da se njegovi zahtjevi i uslovi shvate ozbiljno. Novi zaposleni trebalo bi da radi za platu od 50.000 do 99.999 dinara (836 – 1.673 KM).

Jedan od zahtjeva je da osoba bude normalna i da je poželjno da znaju sabirati do četiri, ali ni to nije neophodno.

Ako kojim slučajem ima psihičkih prοblema, bilo bi poželjno da posjeduje dokumentaciju o historiji bolesti. Poželjno je da osoba zna sabirati do 4 (2+2), ali nije neophodno. Vozačku dozvolu ne treba posjedovati dovoljno je da se zna vratiti kući bez pomoći druge osobe u prečniku 3km od posla. Mobilni telefon na dodir nije nužan, može i na dugmiće samo da su svi dugmići u funkciji. Od poznavanja jezika dovoljan je prvi nivo srpskog i pismo da poznaje djelimično – 12-15 slova dovoljno, bilo ćiriličnoga ili latiničnoga pisma”, navedeno je u oglasu.

Radi se na suhom, bez opasnosti od udara groma i promaje, a objekt može da izdrži i jači zemljotres.

“Uslovi rada su takvi da objekat ne prokišnjava, tako da cijelo vrijeme osoba boravi u suhome. Kod velikih grmljavina objekt posjeduje gromobransku traku koja ujedno štiti od udara groma. Sva stolarija dobro dihtuje i ujedno čuva zaposlene od promaje. Protivpožarni izlaz postoji kao i protivpožarni aparati moderne generacije. Objekat je izrađen od vrlo čvrstoga materijala tako da u slučaju velikoga zemljotresa može izdržati 7 po Rihterovoj ili 9 po Merkalijevoj skali.”

A šta se očekuje?

Da na vrijeme dođe na adresu gdje se objekat nalazi. Smjena koja traje 8h da se vremenski ispoštuje i da se kojim slučajem ne ostane duže 1 ili 2 minuta. Da za vrijeme boravka na poslu kojim slučajem ne ugasi TV ili muziku i istu da ne pušta glasno. P.S Oglas shvatite ozbiljno i molim vas samo ozbiljni kojima stvarno treba posao da se jave”, napomenuto je u objavi, koja se prije dva dana našla na jednoj platformi za poslovne oglase, piše Slobodna Bosna.