Skip to content

OGLASILA SE MAJKA KOJA JE TUKLA UČITELJICU: Gurnula mi je dijete jer je ušlo u kadar!

  • Dva napada u istom danu na prosvjetne radnike u Beogradu upalile su alarm u srpskom društvu.

Nakon što je majka učenika u OŠ “Jovan Dučić” pretukla nastavnicu, dogodio se incident u OŠ “Sveti Sava” kada su roditelji jedne djevojčice fizički napali učiteljicu poslije rekreativne nastave.

Učiteljica Osnovne škole “Sveti Sava” na Vračaru S.Đ. napadnuta je sinoć oko 19 sati nakon što se sa đacima i drugim nastavnicima vratila sa ekskurzije. U ekskluzivnoj izjavi za Kurir televiziju S. L., majka koja je napala učiteljicu, otkriva šta se dogodilo tokom jučerašnjeg dana.  

– Uradila sam nešto što nije trebalo, ja apsolutno priznajem svoju krivicu. Počupala sam učiteljicu jer sam bila izazvana njenim ponašanjem i revoltirana, reagovala sam srcem, a ne mozgom. To nije opravdanje, da se razumijemo, ali pretpostavljam da bi mnogi u mojoj situaciji reagovali isto, a ne daj Bože nikom da se nađe u mojoj situaciji – započinje svoju verziju S. L. i opisuje sa čim se sve borila za život svoje kćerke.

Moje dijete 5 godina boluje od jako teške bolesti, sad je, hvala Bogu, sve pod kontrolom. Nije izliječena, ali smo joj se borili za život u najgore moguće vrijeme, kοrone, zatvaranja granica i svega ostalog. Da me ne shvatite pogrešno, ne tražim sažaljenje niti bilo šta, želim da javnost i roditelji koji me već osuđuju, razvlače i razapinju na sve strane, kao nasilnika i vandala, čuju zbog čega je do toga došlo, pa se nadam da će me kao roditelja onda i razumjeti.

Opisala je i šta se dogodilo na rekreativnoj nastavi što je kod nje i supruga izazvalo bijes.

Učiteljica je na rekreativnoj nastavi gurnula moje dijete. U tom trenutku naša učiteljica je bila odsutna do sobe da pogleda drugo dijete koje je bolio stomak. To se sve desilo u par minuta, jako me boli što se svaljuje krivica na našu učiteljicu. Pa ne može da se podijeli na 30 djelića, da bude pored svakog djeteta.” Druga učiteljica je gurnula moje dijete zato što je ušlo u kadar dok je ona snimala svoju djecu. Mogla je preko nje da snimi ili da kaže malecka, ljubavi, dijete, majmune, ne znam kako god, možeš li malo se pomjeriš. A ne da je gurneš, da dijete pada na svoju drugaricu, jer da nije bilo drugarice, pala bi na zemlju. Zaboljelo je to kad je gurnula po leđima, pritom bio je preveliki strah da ne povredi leđa, jer ona pet godina s njim živi i čuva ih”,kazala je majka za Kurir.

Roditelji se terete za nasilničko ponašanje

  • Obaviješten je dežurni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu koji je naložio policiji da sasluša sve aktere događaja, skine nadzorne kamere, kao i da ispita sve očevice kritičnog događaja.

Nadalje, nastavnicu biologije u Osnovnoj školi “Jovan Dučić” na Novom Beogradu napala je i teško povrijedila majka učenika ove škole. Do napada je došlo u popodnevnim satima, a nastavnica je kolima hitne pomoći prevezena u bolnicu.

– Majka je došla na otvorena vrata i pitala nastavnicu biologije zašto je njenom sinu zaključena dvojka, a ima prosjek za trojku. Pritom, nije znala da se sabire i ocjena iz prvog polugodišta – ispričala je za Blic učiteljica u OŠ “Jovan Dučić” koja je u pratnji povrijeđene koleginice otišla u bolnicu.

  • Kaže da je nastavnica biologije da bi riješila nesuglasice pozvala majku u kabinet. Ali, umjesto rješenja, došlo je do užasnog nasilja.

– Govorila joj je užasne stvari “Ne znaš ti k*čko ko sam ja, j***** ti mater” – kaže učiteljica.

Onda je zaprijetila da će da ide kod direktorke što je nastavnica biologije podržala. Međutim, iznenada se vratila. Sa vrata je, kaže počupala za kosu, oborila na pod i lupala glavom o pod.

– Nećeš nigdje više raditi, nećeš raditi u ovoj školi, zapamtićeš me, ne znaš ti ko sam ja. Pοbiću ti porodicu – vikala je.

Pošto je bio odmor, pozive u pomoć napadnute nastavnice niko nije čuo, pa je bijesna majka nastavila da se iživljava i govori: “Niko te ne čuje, ubiću te”.

Tek tada je nastavnica uspjela da se otrgne, jurila je do policajca, ali on nije bio tu.

Zaposleni su zatim pozvali policiju koja je došla i uzela izjavu.

– Majka koja je napala nastavnicu je pred policijom priznala da je završila kurs borilačkih vještina – kaže sagovornica, prenosi Kurir.