Skip to content

Oružane snage Ukrajine smijenile američku transrοdnu osobu Ashton-Cirillo

Transrοdna američka osoba Sarah Ashton-Cirillo smijenjen/a je s mjesta govornika Oružanih snaga Ukrajine.

Zapovjedništvo Teritorijalne obrane Oružanih snaga Ukrajine izvijestilo je to na društvenoj mreži X.

To dolazi nakon što je spomenuta transrοdna osoba u video pozivu uputila javne prijetnje odmazdom za zločine Rusima, među kojima je i predstavnica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zakharova.

“Izjave narednika Ashton-Cirilla posljednjih dana nisu odobrene od strane zapovjedništva SRT-a i zapovjedništva Oružanih snaga Ukrajine. Prilikom provođenja vojnih operacija protiv agresora, ukrajinske obrambene snage strogo se pridržavaju normi međunarodnog humanitarnog prava. Zapovjedništvo SRT-a će provesti službenu istragu o okolnostima ovih izjava. Bit će donesene odgovarajuće odluke. Narednica Sarah Ashton-Cirillo bit će odmah suspendirana do ishoda istrage”, stoji u objavi.

Podsjetimo, ranije je Sarah Ashton-Cirillo zaprijetila jednom od ‘kremaljskih propagandista’. Objasnila je da je mislila na ruskog novinara Aleksandra Kotsa, predstavnicu ruskog ministarstva vanjskih poslova Mariju Zakharovu i šeficu Ureda za ljudska prava u Rusiji.

Upozorenje Ashton-Cirillo pojavilo se u videu koji je objavljen na njezinoj društvenoj mreži X.

“Sljedeći tjedan zubi ruskog đavola škrgutat će još jače, a njihova pomahnitala usta pjenit će se u nekontroliranom bjesnilu dok svijet gleda kako omiljeni propagandist Kremlja plaća za svoje zločine. A ova Putinova marioneta samo je početak. Svi ruski propagandisti ratnih zločinaca će biti uhvaćen i pravda će biti zadovoljena, jer nas – u Ukrajini – do ove misije vodi vjera u Boga, slobodu i potpuno oslobođenje”, poručila je tada.