Skip to content

Osman Mehmedagić prekršio sudske mjere zabrane: Da li je ovim potezom sam sebe stavio u pritvor?

Da li će Tužilaštvo BiH tražiti od Suda BiH da ipak odredi mjeru pritvora direktoru OSA-e koji očito ne mari za mjere zabrane Suda BiH, ostaje da se vidi.

Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osman Mehmedagić na svadbi predsjednika SDA Bakira Izetbegovića prekršio je mjere zabrane koje mu je odredio Sud BiH s obzirom na to da se približio Asimu Sarajliću – svjedoku u krivičnom predmetu koji se vodi protiv njega, piše Pressmedia.ba.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo, a Sud BiH potvrdio optužnicu protiv Mehmedagića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio teška krivična djela zloupotreba položaja ili ovlasti, krivotvorenja isprave i pranje novca. Optužnicom se između ostalog odnosi i na spornu kupovina automobila marke Audi Q5, a koji je Mehmedagić kupio gotovim novcem od Asima Sarajlića.

Očekivano, Sud BiH na čijem čelu se nalazi Mehmedagićev prijatelj Ranko Debevec, odbio odrediti pritvor Mehmedagiću, ali je odredio mjere zabrane. Jedna od mjera zabrane je i “zabrana kontaktiranja sa svjedocima Tužilaštva Bosne i Hercegovine u ovom krivičnom predmetu, uključujući i približavanje istima na udaljenosti od 50 metara, te svaki kontakt i razgovor o predmetu sa bilo kojom osobom osim sa braniocima”.

Međutim, sudeći po dosadašnjem ponašanju Ranka Debevca, predsjednika Suda BiH, za očekivati je da će se i Debevec i Sud BIH ponovo praviti Ιudi.

Depo

Sidebar