Skip to content

Osnivač ruskog Wagnera: Vode se teške krvave borbe. Oružane snage Ukrajine časno brane teritorij Soledara

Evgenij Prigožin, osnivač ruskog odreda Wagner, odgovorio je na pitanje urednika publikacije “Ukraine.ru” o borbama u Soledaru i izvještajima o masovnom egzodusu Oružanih snaga Ukrajine iz ovog naselja.

“Na zapadnoj periferiji Soledara vode se teške krvave borbe. Oružane snage Ukrajine časno brane teritorij Soledara”, rekao je Prigožin.

“Danas su drugi telegram kanali objavili da su časnici SBU-a raspoređeni u grupu u blizini Bakhmuta, čiji je zadatak zaustaviti dezertiranje u redovima Oružanih snaga Ukrajine. Budimo iskreni jedni prema drugima. Ovo nije istina. Ukrajinska vojska hrabro se bori za Bakhmut i Soledar. Na zapadnoj periferiji Soledara vode se teške krvave bitke. Oružane snage Ukrajine časno brane teritorij Soledara. Dakle, informacija o njihovom masovnom dezerterstvu nije istinita“, zaključio je.

Večeras, poslije 22:00, Prigožin je objavio da je njegova divizija preuzela kontrolu nad Soledarom.

“Divizije PMC Wagner preuzele su kontrolu nad teritorijem Soledara. U središtu grada stvorio se kotao u kojem se vode urbane bitke. Broj zatvorenika bit će poznat sutra“, napisao je na Telegram kanalu.

Da su ruske snage preuzele kontrolu nad središtem Soledara u DNR-u, rekao je ranije Denis Pushilin, ruski vršitelj dužnosti šefa regije.

“U Soledaru je, prema zadnjim informacijama, središte Soledara pod kontrolom postrojbe Wagner, a ovdje su se momci učvrstili s jedne i s druge strane. Već sada učinkovito idu naprijed”, rekao je, prenosi RIA novosti.

Ukrajina negira da je Soledar čak i u okruženju.

“Soledar Donjecke regije nije u okruženju, već u ‘polupokrivenosti’, izjavio je savjetnik Ureda predsjednika Aleksej Arestovich u programu Marka Feigina, piše strana ua.

Prema njegovim riječima, Rusi su na istočnoj periferiji grada, ali se ukrajinske trupe drže sa zapada i sjevera.

Savjetnik Ureda ukrajinskog predsjednika smatra da će, ako Rusi zauzmu Soledar, to će biti privatni uspjeh koji neće utjecati na opću situaciju na bojišnici.

Evgenij Prigožin i Wagner borci/ Foto: Telegram

Informacije s prve crte nije moguće neovisno potvrditi.