Skip to content

OSTAVIO ŽENU NAKON 19 GODINA BRAKA I SAD IMA ČAK DVIJE: ‘Nas troje smo u otvorenoj vezi, a moja bivša živi s nama’

Postoje trenuci kada svi oni imaju druge partnere, kao i trenuci kada su vjerni jedni drugima

Ovaj poduzetnik iz Pennsylvanije razveo se nakon 19 godina braka samo zato što mu je dosadila monogamija i odlučio je vidjeti kako je to biti s više žena u isto vrijeme. Amerikanac Shai Fishman (46) šokirao je tamošnju javnost kada je izašao sa svojom skandaloznom pričom.

Najprije je objasnio kako je pokušao sa suprugom Danielle (42) imati otvoreni brak, ali kada je ona odustala od te ideje jer joj se nije nimalo svidjelo, par se odlučio razvesti. Bilo je to prije šest godina, a Shai danas ima uspješan poligamni odnos s dvjema ženama.

Ovaj Amerikanac tvrdi kako jedna osoba u vezi ne može zadovoljiti sve njegove potrebe.

Većinom su si međusobno vjerni

“Osobe u poliamornim vezama osjećaju se sigurno, voljeno i važno, ali se međusobno razlikuju. Iako se moj brak s Danielle možda činio savršenim prema mjerilima drugih ljudi, imao sam sve veću potrebu za još sigurnosti i ljubavi”, objasnio je Fishman za The Sun.

Tako se sad već bivši par odlučio isprobati otvoreni brak, ali nakon sedam mjeseci, Danielle je bilo teško i nije željela dijeliti prirodu njihova nesvakidašnjega odnosa s njihovom djecom. Ali zato je Shai sretniji nego ikad sa svojim trenutnim djevojkama Leom i Krissy, koje su također bile monogamne prije nego što ih je upoznao.

“Vjerujem da je Lea imala različite vrijednosti sa svojim bivšim suprugom i mislim da je bilo osjećaja i prema drugim ljudima koje joj brak nije dopustio da istražuje. Krissy sam upoznao pet mjeseci nakon Lee. Obje su se predstavljale kao monogamne, ali nisam dopustio da me to spriječi u povezivanju s njima. Nikad ne znate koliko netko može biti otvoren”, rekao je Fishman.

Ovaj ljubavni trio priznaje da imaju otvorenu vezu, ali su većinom vjerni emocionalno i seksualno. Lea također dijeli Shaijevu strast o zalaganju za slobodu odnosa i zajedno su stvorili Facebook grupu koja povezuje nekoliko tisuća ljudi diljem svijeta.

Obitelj i prijatelji ne razumiju

Usprkos tomu što su pravno razvedeni, Danielle sada živi na zajedničkom imanju sa Shaijom, Leom i Krissy te sa svojim partnerom i troje djece.

“Bili smo zajedno oko 19 godina i stvari su se promijenile u 13. godini našega braka. Uvijek sam samomu sebi postavljao pitanja o monogamiji i vezi s jednom osobom. Tada sam pogledao razne emisije i pročitao nekoliko knjiga. To mi je dalo posve novu perspektivu i želju da naučim više o etičnoj nemonogamiji”, ispričao je osebujni Amerikanac.

“Naša dinamika odnosa utroje pada i raste. Imamo trenutke kada se usredotočimo jedni na druge i trenutke kada se povučemo. Postoje i trenuci kada djevojke imaju druge partnere, kao i trenuci kada smo vjerni jedni drugima. Nijedna od njih još nije imala dugogodišnjega partnera. Ovo je nešto što bih volio istražiti više. Osobno imam duboku želju za izgradnjom ljubavnoga plemena, odnosno dovođenjem više ženskih i muških partnera”, objasnio je 46-godišnjak.

Ubrzo nakon razvoda od supruge Danielle, Shai je svojoj djeci objasnio koncept poliamorije, ali baš kao i njegova zajednica, prijatelji i drugi članovi njegove obitelji, njegova djeca nisu to olako prihvaćala, prenosi net.hr

Sidebar