Skip to content

Osvojila 180 miliona dolara, pa prekinula veze s obitelji nakon što su postali ‘zahtjevni i pohlepni’

Gillian Bayford i njezin tadašnji suprug Adrian osvojili su protuvrijednost od 187,5 miliona dolara na lutriji EuroMillions u avgustu 2012. godine.

Njena priča je iznova aktuelizovana, a žena koja danas živi u Škotskoj priznaje da joj je novac upropastio život. Iznos koji joj je promijenio život imao je neočekivane posljedice: uništio je neke od najvažnijih veza u njezinu životu.

Gillian je za The Sun rekla da je dala oko 25 miliona dolara, članovima svoje obitelji, ali je u međuvremenu prekinula veze s njima, čak je propustila pozivnicu za bratovo vjenčanje.

“Izgubili su dodir s tim odakle potječu”, rekla je o svojoj obitelji u intervjuu.

Devet mjeseci nakon dobijanja glavne nagrade, otac i majka, kojima je kupila stan jer su živjeli u kamp-prikolici, su “pritiskali” Gillian da bratu da još novca, jer želi da započne novi posao. Navodno je dobio oko milion dolara. Otplatila je i dug u iznosu od 887.079 dolara koji su njezin otac, koji je umro 2021., i brat dugovali zbog propalih poslovnih pothvata.

Svi su dobili kuće i automobile. Potom je financijski podržala svoju obitelj. Nedugo potom ona i brat su prestali da razgovaraju, a on je čak nije pozvao na svoje vjenčanje.

Brat Colin ima kuću vrijednu 365.000 dolara, vozi Audije s osobnim tablicama i oženio se a da nije rekao Gillian.

Rekla je: “Mogu držati glavu gore jer znam da sam ih izvukla iz teške situacije. Omalovažavali su naše ime u mjestu i imali smo prijetnje da će nam zapaliti obiteljsku kuću. Moj tata i brat su gradili jednu firmu za drugom, a zatim su ih zatvarali. Izbavila sam ih iz svih dugova, a oni su izgubili dodir s onim odakle su došli.”

U međuvremenu, Gillian je prestala da razgovara s majkom Brendom Mekalok.

Majka Brenda ističe da je njena ćerka bila “nevjerovatno velikodušna”, ali je prigovorila da je dala manju sumu, a ne 25 miliona dolara.

“To je uznemirujuće i okrutno. Novac je trebalo da sve učini srećnim. Ali, postali su izbirljivi i pohlepni”, pričala je kasnije dobitnica Gillian.

Unatoč tome što je svojoj obitelji ponudila financijsku pomoć, Gillian je rekla da su se odnosi dramatično pogoršali.

Gillian Bayford i njezin bivši suprug Adrian / Foto: The Sun

Na njenu žalost, to nije bio kraj mukama. Petnaest mjeseci od dobitka Gillian se razvela, a novac su podijelili.

Tada je Adrian Beyford izjavio da je život postao “stresan” i da su na kraju manje vremena provodili zajedno.

Gillian / Foto: The Sun

Gillian, koja ima dvoje starije djece od 15 i 13 godina iz prvog braka sa Adrianom, ponovo se udala za oca jednog djeteta Briana Deansa iz Škotske i s njim je po treći put postala majka.