Skip to content

Ovaj nevjerojatni direktor isplatio je svakom svom radniku 230.000 dolara

Nevzat Aydin, turski biznismen, nekada je bio vlasnik vrlo uspješne tvrtke Yemeksepeti, koja se bavila dostavljanjem pošiljaka.

Naposljetku je prodao svoju tvrtku za oko 589 milijuna američkih dolara. Međutim, umjesto da bez osvrtanja ode uživati u svom bogatstvu, Nevzat je učinio nešto vrlo rijetko u današnjem svijetu.

Znao je da su za uspjeh njegove tvrtke, čijom je prodajom osigurao lagodan život svim svojim potomcima, zaslužni vrijedni radnici. Osjetio je da bi im trebao nekako zahvaliti i odlučio im je dati bonuse. Nevzat kaže da je napravio ovaj korak kako bi pokazao istinsku zahvalnost svakome pojedinačno. Jer sav svoj uspjeh ne bi postigao da nije bilo ovih ljudi koji su radili kao tim.

Kako je odredio bonus:

Mjesečna plaća u poduzeću bila je između 1.000 i 1.800 američkih dolara. Svaki zaposlenik je u prosjeku dobio bonus od nevjerojatnih 230.000 dolara. To je oko 11 godina plaćenog rada.

Direktor i radnici veseli oko njega
Foto credit: businessinsider

Ukupan iznos koji je odvojio za radnike iznosi oko 27 milijuna američkih dolara.

On je pročitao jedan članak u kojem autori sugeriraju da je 200.000 dolara dovoljno za nekog da više ne smatra novac kao svoju glavnu motivaciju.

Neki su plakali, neki su mi napisali pisma zahvale. Pokazali su te emocije, jer sam im tim gestom znantno promijenio živote. Sada mogu kupiti kuće i automobile. Sada si mogu priuštiti sve što su si nekada željeli. Smatram da sam učinio pravu stvar, rekao je Nevzat Aydin.

Formalno, ovaj glavni i izvršni direktor nije imao nikakvu zakonsku obvezu svojim radnicima isplatiti tolike iznose.

Iskreno nas veseli da postoje i takvi direktori – velikodušni i suosjećajni. Ovakva djela pozitivno utječu na svijet u kojem živimo.

Izvor: zdravaisretna.hr

Sidebar