Skip to content

‘OVO SE NE MOŽE OPROSTITI!’ Vijeće Ruske Federacije pozvalo na analizu udara u Makiivki

Ovo se ne može oprostiti! Potrebna je zahtjevna interna analiza onoga što se dogodilo u Makiivki, smatra senator Vijeća Ruske Federacije Grigorij Karasin.

Ukrajinska strana tvrdi da su ubili 400 i ranili 300 ruskih vojnika. Nakon višesatne tišine oglasili su se iz Ministarstva obrane Rusije sa izvještajem od 63 poginula.

U Makiivki (DPR) 63 ruska vojnika ubijena su u napadu ukrajinskih trupa višecijevnim raketnim sustavom, priopćilo je u ponedjeljak rusko Ministarstvo obrane, pišu RIA novosti.

Prema pisanju agencije, kijevski režim pogodio je sa šest raketa višecijevnog raketnog sustava HIMARS tačku privremenog raspoređivanja jedne od jedinica ruskih oružanih snaga u području naselja Makiivka u Donjecku.  Dvije rakete “HIMARS” oborene su ruskim sustavima protuzračne obrane, četiri su pogodile zgradu.

Ovo se ne može oprostiti! Ubistvo desetaka ruskih vojnika u novogodišnjoj noći u Makiivki ne smije se zaboraviti! Kijevski režim, uz pomoć NATO satelita i vlastitog oružja, sve bezobraznije čini zlοčine”, napisao je senator Grigorij na svom Telegram kanalu.

Vrijeme je da se naše strukture napregnu kako bi saznale prezimenom – tko će u Kijevu, od zapovjedništva do izvršitelja, za to odgovarati. Također je važno znati tko je u NATO-u planirao i koordinirao ovaj monstruozni čin ubijanja branitelja naše Domovine. Jasno je da je potrebna i zahtjevna interna analiza onoga što se dogodilo!” zaključio je ruski senator.

PROČITAJTE JOŠOD ZGRADE NIŠTA NIJE OSTALO: Nepoznat broj ubijenih ruskih vojnika (VIDEO)