Skip to content

Svaki rat se može brzo završiti ako potpišete sporazum ili ako uradite ono što su Amerikanci 1945. kad su bacili dvije atomske bombe, kaže Medvedev

Kao odgovor na ocjene zapadnih analitičara koji rusku vojsku ocjenjuju zastarjelom jer ratuje “metodama i oružjem iz prošlog stoljeća” bivši ruski predsjednik je samouvjereno odbacio takve izjave i istaknuo da je ruska vojska “moderna i herojska”, a Ukrajina postiže uspjeh samo zahvaljujući potpori međunarodnih partnera.

Dmitry Medvedev je naglasio je da se svaki rat “može vrlo brzo završiti”, a nije prošao bez pozivanja na Sjedinjene Države.

“Ako bi NATO, prije svega SAD i njegovi vazali, prestao opskrbljivati Ukrajinu oružjem i sredstvima za uništenje, tada bi specijalna vojna operacija završila za nekoliko mjeseci. A ako prestanu isporučivati oružje, onda će specijalna vojna operacija završiti za nekoliko dana.”

“Općenito, svaki rat, pa i svjetski, može se vrlo brzo završiti. Ili ako se potpiše mirovni sporazum ili ako napravite ono što su Amerikanci uradili 1945. kada su svojim nuklearnim oružjem bombardirali dva japanska grada – Hirošimu i Nagasaki. Doista, njihova vojna kampanja tada je prekinuta. Cijena je bio život gotovo 300.000 civila”, rekao je Medvedev.