Skip to content

PΟGINUΟ Amerikanac koji se iskrao iz kuće da bi se borio u Ukrajini

23-godišnji muškarac iz Washingtona ‘bez vojnog iskustva koji se iskrao iz svoje obiteljske kuće’ kako bi se borio u Ukrajinskom ratu, pοginuο je, piše Daily Mail.

Skyler James Gregg borio se na prvoj liniji bojišnice s Međunarodnom legijom u Ukrajini – koja se sastoji od stranaca i djeluje pod zapovjedništvom ukrajinskih oružanih snaga.

Skyler James Gregg / Foto: Facebook

Vjeruje se da je Gregg pοginuο u sjeveroistočnoj Ukrajini kada su se vojnici Međunarodne legije našli pod topničkom vatrom u zadnjem tjednu listopada, rekao je kontakt ukrajinske vojske za The Daily Beast.

U svom rodnom gradu Orcas Islandu u državi Washington, Gregg je živio sa svojim ocem Steveom, koji je bio protiv njegovog odlaska u Ukrajinu kako bi se borio.

Unatoč očevoj odbojnosti prema toj ideji, Gregg je donio odluku iskrasti se iz svog doma i otputovati u Ukrajinu kako bi volontirao unatoč tome što nije imao vojnog iskustva.

Gregg se nakon dolaska u Ukrajinu pridružio Međunarodnoj legiji i nakon dva mjeseca ranjen je u blizini Kharkiva u istočnoj Ukrajini kada je eksploziv pogodio njegovo mjesto u blizini bojišnice.

Ukupno 14 fragmenata probilo mu je tada tijeΙo, uključujući desno stopalo, desnu ruku i rame. Gregg je rekao da je odlučan vratiti se na prvu liniju nakon oporavka.

Kasnije je postao mitraljezac LMG-a i rekao je da je njegova obuka u Ukrajini bila kratka i kaοtična.

Njegovu smrt potvrdili su njegov otac Steve i bivši zapovjednik, koji je želio ostati anoniman. Zapovjednik nije htio reći gdje je Skyler pοginuο zbog operativne sigurnosti, a ukrajinska međunarodna legija nije odgovorila na zahtjeve The Daily Beasta za komentare o njegovoj smrti.

Drugi kontakt u ukrajinskoj vojsci, koji također nije želio da mu se objavi ime, rekao je za Daily Beast da je čuo da je Skyler pοginuο u sjeveroistočnoj Ukrajini, kada su se vojnici iz Međunarodne legije našli pod topničkom vatrom u zadnjem tjednu listopada. Nekoliko ih je ranjeno u napadu.

‘U ovom trenutku imamo vrlo malo informacija o događajima oko Skylerove smrti. Znamo da je bio ranjen prije nekoliko mjeseci, ali se nedavno oporavio’, rekao je član obitelji.

Nejasno je koliko se Amerikanaca trenutno bori u Ukrajini, ali neki imaju malo ili nimalo vojnog iskustva.

Prošlog je tjedna Robert F. Kennedy Jr. otkrio da je njegov sin Conor Kennedy (28) ‘nagovoren’ da se prijavi za rat u Ukrajini iako nije imao vojnog iskustva.

Conor, koji je također unuk Roberta F. Kennedyja, potajno se prijavio da se pridruži ratu u Ukrajini jer je smatrao da je Vladimir Putin ‘gangster’ i ‘nasiΙnik’, rekao je njegov otac.

Conorov otac pojavio se u utorak u The Megyn Kelly Showu kako bi govorio o svom sinu koji se pridružio borbi u Ukrajini. Otkrio je da on i njegova supruga nisu imali pojma da se Conor pridružuje ratu te da postoji samo jedna osoba na terenu u Ukrajini koja zna tko je Conor.