Skip to content
zubar

Pacijentica na Kosovu preminula nakon vađenja zuba, uhapšen zubar i njegova sestra koja je zapravo krojačica

Nesretna pacijentica preminula je u dvorištu ordinacije nakon vađenja zuba u Đakovici, gradu na zapadnom dijelu Kosova.

Prema pisanju N1, pacijentica L.Š. iz opštine Mališevo preminula je u dvorištu stomatološke ordinacije nakon što joj je stomatolog DŽ.K. izvadio zub zbog čega su stomatologa pritvorili.

Stomatolog je 22. avgusta tokom vađenja zuba koristio “neodgovarajuće metode liječenja”, stoji u saopštenju.

Njegova sestra H.K. osumnjičena je za pružanje liječničkih usluga bez odgovarajuće stručne spreme, jer je završila devetogodišnju školu za krojačicu.

Pacijentica L.Š. preminula je u dvorištu liječničke ordinacije nakon vađenja zuba. Liječnici bolnice u Mališevu konstatirali su da je pacijentica preminula uslijed primjene neodgovarajućih metoda i terapije koju je koristio okrivljenik prilikom vađenja zuba.

18 ovjerenih krivotvorenih dokumenata srednje medicinske škole i medicinskog fakulteta

Pregledom liječničke ordinacije uhapšene osobe pronađeno je 18 svjedočanstava i dopunskih isprava ovjerenih krivotvorenim pečatima srednje medicinske škole i medicinskog fakulteta.(N1)

Osnovni sud u Đakovici odredio je jednomjesečni pritvor stomatologu čiji su inicijali DŽ.K. i jednomjesečni kućni pritvor njegovoj sestri H.K iz Mališeva nakon smrti pacijentice kojoj je vađen zub u privatnoj stomatološkoj ordinaciji u vlasništvu DŽ.K.

Iz ovog suda je saopćeno da je DŽ.K. se sumnjiči da je počinio kaznena djela nesavjesnog liječenja i nedozvoljenog obavljanja liječničke djelatnosti, a njegova sestra H.K osumnjičena je za neovlašteno obavljanje liječničke djelatnosti i posebne slučajeve krivotvorenja isprava.

Sud je odbio prijedlog Osnovnog tužiteljstva u Đakovici za određivanje pritvora okrivljenoj H.K., pa joj je određen jednomjesečni kućni pritvor zbog sumnje da je počinila dva kaznena djela, nedozvoljeno obavljanje liječničke djelatnosti i posebni slučajevi krivotvorenja dokumenata.