Skip to content

‘Svi su napušeni’: Pacοvi jeli marihuanu iz policijske sobe za dokaze

Pacovi koji su uspjeli ući u prostoriju s dokazima u zgradi policijske uprave jeli su zaplijenjenu marihuanu, kažu iz policije New Orleansa, javlja Sky News.

Stari uredi policijske uprave u New Orleansu toliko su oronuli i puni štetočina da su životinje uspjele ući u prostoriju za zaključavanje dokaza, prema policijskim nadzornicima Anne Kirkpatrick.

“Pacovi jedu našu marihuanu, svi su napušeni”, rekla je Anne Kirkpatrick članovima gradskog vijeća u srijedu.

“Nečistoća [u zgradi] je van granica”, dodala je.

Izmet pacova pronađen je na stolovima časnika, rekla je gospođa Kirkpatrick – dodajući da su zgradu, u kojoj se odjel nalazi od 1968., preuzele plijesan i žohari.

Ron Harrison, globalni tehnički direktor za Orkin Pest Control, rekao je da prije nije čuo da štakori jedu marihuanu.

Što se tiče onoga kroz što prolaze kad to učine, rekao je za Associated Press da mogu iskusiti iste učinke kao i ljudi, ovisno o tome u kojem je obliku.

Mnogi ljudi dožive osjećaj opuštenosti i euforije od drοge, kao i izmijenjena osjetila, prema nacionalnom institutu za zlοuporabu droga.

“Iz razumijevanja biologije pacova i toga kako je donekle sličan nama, pomislio bih na temelju količine ili koncentracije koju uzimaju, da bi to bilo donekle slično onome što doživljavaju ljudi”, rekao je g. Harrison.

Gospođa Kirkpatrick rekla je da radni uvjeti u sjedištu znače da se demoralizirano osoblje mora nositi s pokvarenim klima uređajima i dizalima, a potencijalni novaci odbijaju dolazak na intervjue.

No, pohvalila je djelatnice odjela za čišćenje ureda koje “zaslužuju nagradu za pokušaj čišćenja onoga što se ne može očistiti”.

Pronalaženje novih prostorija za policajce 910 jedan je od prioriteta gospođa Kirkpatrick otkako je u oktobru postala šefica