Skip to content

Par iz Britanije brine o 13 plastičnih beba: Kupaju ih, šetaju i mijenjaju pelene

Elis i njen vjerenik su svoj život posvetili svojoj “djeci”, kojih ima 13, što ne bi bilo problematično, naprotiv, da te bebe nisu lutke od plastike.

Ellis s vjerenikom Averijem i plastičnim bebama

Elis, koja živi u ustočnom Londonu, došla je na ideju da sakuplja lutke da bi se navodno prestala da osjećati usamljeno.

Kad je za oko 300 eura kupila svoju prvu bebu Rebeku, to joj se toliko dopalo da je počela gotovo opsesivno da razmišlja kako da nabavi još neku. Drugu beba-lutku kupila je par mjeseci kasnije za 700 eura i nazvala ju je Sem.

Elis je dosad potrošila oko 7.500 eura na svoju kolekciju plastičnih beba, a najskuplja je baba Kuki, “prijevremeno rođena djevojčica”, koja ju je koštala 2.100 eura.

“Volim da ih posmatram. Ponekad, kad ih pogledate na tren, ne možete da razaznate da li jesu ili nisu stvarne. Ako sam uznemirena ili pod stresom, veoma mi pomaže da ih držim, nešto poput terapije. A osim toga, one me pripremaju kad jednog dana postanem roditelj”, rekla je Elis za medije.

Zanimljivo je da Elisini vjerenik i majka podržavaju njenu opsesiju lažnim bebama i čak joj pomažu da im promijeni pelene i da ih presvuče.

Ali, samo mami je dozvoljeno da ih ponosno prošeta ulicama Londona, naravno, samo kad je lijepo vrijeme “da se ne bi prehladile”.