Skip to content

PAS je stalno lajao na njen TRUDNIČKI TRBUH – onda su DOKTORI otkrili nezamislivo!

Psi imaju sposobnost da nam kažu kada nešto nije uredu. Mogu osjetiti ako smo tužni, zabrinuti ili ljuti samo pogledom u nas. Ali to nije jedina sposobnost koju imaju.

Njihovo nevjerovatno čulo mirisa može otkriti ako je nešto loše u našem tijelu.

Tačno to je Keola uradila za ovu trudnu vlasnicu.

2015 godine Alhanna je ostala trudna i Keola je otkrila da će uskoro doći novi član porodice kojeg će voleti.

Na početku je pas bio sretan kada je trio da njegovoj vlasnici raste trbuh, ali odjednom se nešto promjenilo.

Keolino ponašanje se potpuno primijenilo. Pas je počeo pokazivati preveliko interesovanje za Alhannin trbuh.

Lajala je , cvilila i gurala trbuh, kao da je pokušavala da nešto pokaže. U to vrijeme, Alhanna je počela osjećati bol u leđima.

Otišla je doktoru da vidi šta uzrokuje bol u leđima, ali doktori nisu našli ništa. Alhanna je pečela vjerovati u to da bol ima veze sa rastom bebe u trbuhu.

Kada je došla kući, Keola je sjedila potpuno mirno i samo gledala u nju. Alhanna se opet zabrinula. Zašto se njen pas tako ponašsa?

Narpavila je fotografiju i postavila je na Facebook da pokaže svojim prijateljima. Vrijeme je prolazilo, a Keolino ponašanje je postajalo samo gore pa je Alhanna opet otišla doktoru na pregled i ovaj put su pronašli problem.

Ispostavilo se da je Alhanna bila blizu gubitka života, imala je duplu i rijetku infekciju bubrega. Došla je na vrijeme u bolnicu i odmah primila terapiju.

Zahvaljujući Keolinim upozorenjima, Alhanna i njen mali sin su preživjeli. Nekoliko sedmica kasnije, par je dobio sina i Keola je konačno upoznala svog “mlađeg brata”.

Postali su najbolji prijatelji na prvi pogled. Keola će sigurno nastaviti štititi Lincolna, kao što je štitila i njegovu majku.

Vlasnici Ricky i Alhanna mogu biti sretni zato što imaju tako pametnog psa, njegova priča vrijedi da se podijeli sa prijateljima.

Sidebar