Skip to content

PAS ODVEO ČOVJEKA DO BEBE KOJU JE PRONAŠAO U PLANINI

Krajem decembra Junrell Fuentes Revilla vozio se motociklom kroz planine u blizini Cebua na Filipinima kada je pas počeo trčati za njim.

Pas je lajao i lajao, uporno pokušavajući da privuče pažnju.

Čovjek je osjetio da mu pas pokušava nešto reći, pa je zaustavio motocikl i prišao mu.

Pas je odveo Revillu na smetlište gdje je pronašao bebu umotanu u smeđi ručnik, rekao je Gea Ybarita, član osoblja Hope for Strays, za The Dodo. Mjesto na kojem je dijete pronađeno izolirano je jer je na vrhu planine.

Revilla je odnio novorođenče u najbližu policijsku postaju, gdje je preuzeo Odjel za socijalnu skrb. Zahvaljujući brzom razmišljanju psa, beba je pronađena na vrijeme i još uvijek je bila dobro.

Kad se priča o junaštvu psa proširila lokalnim vijestima, dobrovoljci iz organizacije Nade za lutalice pojurili su u planine nadajući se da će ga pronaći. Umjesto toga, naišli su na muškarca koji je tvrdio da je on vlasnik psa, te da se pas zove Blacky.

Pokazao im je put do doma i na njihovo iznenađenje, Blacky je bio tamo s još tri psa, rekao je Ybarita. Potvrdili su da uopće nije lutalica.

Spasiocima je laknulo što je Blacky imao dom pun ljubavi, ali bilo je očito da pas i njegova obitelj još uvijek trebaju pomoć. Vlasnik Blackyja je rekao da iako je siromašan, hrani sve svoje pse i dobro se brine o njima, prenosi virealni online.

Blacky i njegova obitelj od tada su dobili podršku zajednice, uključujući donacije hrane, potrepštine za kućne ljubimce i još mnogo toga. Iako Blacky to možda ne zna, promijenio je budućnost za njega, njegovu obitelj i jednu vrlo sretnu djevojčicu, prenosi The Dodo.