Skip to content

PAS SE ČUDNO PONAŠAO U BLIZINI NJIHOVE ĆERKE: Ubrzo su otkrili zašto!

Trogodišnja Pipa Vuds je bila sasvim normalno, živahno dijete i nitko nije ni slutio da njen maleni organizam uništava opaka bolest.

Međutim, njen pas osjetio je da s devojčicom nešto nije u redu.

Pas porodice Vuds, škotski ovčar Besi, odnosi sve zasluge što je trogodišnja Pipa živa i što ima velike šanse i da bude ponovo zdrava.

Naime, Paula i Filip Vuds su primjetili da se Besi potpuno čudno ponaša kad je u blizini Pipe.

Pametni pas je na sve moguće načine želio da skrene pažnju da se nešto dešava sa malom devojčicom, piše Daily Mail.

Poslije nekog vremena, Besi više nije htjela da se pomjeri od Pipe, a kada bi njeni roditelji pokušali da ih razdvoje, pas bi neprestano cvilio.

Paula i Filip su shvatili da bi bilo dobro da svoju ćerkicu odvedu na kontolu, iako su vjerovali da će to biti rutinski pregled.

Poslije nalaza, doktori su odmah smjestili Pipu u bolnicu na dalje analize. Roditelji su bili šokirani, a kada je stigla dijagnoza i kad im je saopšteno da njihova ćerka boluje od akutne limfocitne leukemije, slomili su se.

Pipa je odmah izložena hemoterapiji i od maja do sada je prošla više tura. Nalazi sada pokazuju da su joj bijela krvna zrnca stabilna, ali ipak će se uraditi bar još jedna transfuzija.

Ljekari su oduševljeni reakcijom njenog organizma i bez obzira što je bolest sada u remisiji, oni smatraju da će Pipa biti potpuno zdrava.

„Vjerujem da je terapija imala ovakav efekat samo zato što je leukemija otkrivena veoma rano.

Za sve je zaslužan naš pas Besi“, kroz suze govori Paula Vuds. Bitka još nije gotova, ali zahvaljujući Pipinom vjernom prijatelju, ona je dobila drugu šansu.

(Izvor: Bktvnews.com)

Sidebar