Skip to content

Peruanski seljaci traže pomoć vojske zbog napada “čudnih bića”

Stanovnici malog sela u Peruu već se mjesec dana žale na “napade čudnih bića” u raznim područjima peruanske Amazone, javlja Al Rojo Vivo. Prema izvješću, policija razmatra prijavu predstavnika plemena Iquitu koji žive sjeveroistočno od Lime. Prema Jairu Reáteguiju Ávili, predsjedniku zajednice, sve je počelo 11. jula.

Tvrde da su ih napala “dvometarska bića s velikim glavama i žutim očima”. Kako navode, stvorenja su neranjiva na vatreno oružje i mogu nestati po želji. Reátegui Dávila, zajedno s drugim pripadnicima domorodačkog naroda, rekao je medijima da su jedinke koje ih muče visoke 2 metra, da su imune na oružje kojim love životinje i da “nestaju” kada su pogođeni, te su ih nazvali vanzemaljcima.

“Ova gospoda su vanzemaljci. Čine se oklopljeni poput zelenog goblina iz Spider-Mana. Pucao sam u njega dva puta i ne pada, nego se diže i nestaje. Uplašeni smo onim što se događa u zajednici”, rekao je Reátegui Ávila za Al Rojo Vivo.

Mještani su pozvali vlasti da pošalju vojsku u regiju u kojoj se odvijaju ovi čudni pohodi.

Vođa Ikitua čak je ispričao da je jedno od tih “čudnih bića” napalo tinejdžera iz zajednice, koji je zadobio ozljede u vratu i morao je primiti liječničku pomoć na postaji plemena.

“Njihova boja je srebrna, obuća je okruglog oblika i time se dižu. Lebde metar visoko i imaju crveno svjetlo na peti. Glava mu je duga, maska ​​duga, a oči polužućkaste. Uz to te dobro vide. Oni su stručnjaci za bijeg”, nastavio je Jairo.

S obzirom na stalne pozive u pomoć, agenti Peruanske nacionalne policije (PNP), zajedno s pripadnicima mornarice, pristupili su mjestu događaja kako bi izvršili odgovarajuće istrage.

Među hipotezama koje vlasti koriste kako bi objasnile što se dogodilo, stvarni počinitelji bili bi članovi kriminalnih organizacija, poput trgovaca drogom, zemljom, organima ili ljudima. Potonji su u džungli poznati kao “pelacare”.

Još jedna od teorija koja se koristi je da bi “čudna bića” bila ništa više od bespilotnih letjelica prekrivenih tkaninom i maskama za plašenje stanovništva od strane ilegalnih rudara koji ih pokušavaju otjerati s tog područja.

Trenutačno su ovi napadi pod istragom vlasti, dok kolektivna histerija zahvaća članove zajednice.

Peruanski ufolog potvrđuje više napada

Sa svoje strane, renomirani peruanski ufolog Anthony Choy otkrio je kako već mjesec i pol dana prima pozive i prijave iz različitih dijelova Amazonije o sličnim slučajevima.

“Prije otprilike mjesec i pol dobili smo informaciju da su u gradu Masisea, u blizini Pucallpe, 3 dječaka u dobi od 12, 15 i 17 godina napadnuta laserskim zrakama koje su dolazile s neba i pokušale ih odvesti. Nije prošlo ni 3 dana kada smo dobili drugu informaciju o istoj stvari u gradu Contamana. Snimili smo oko 5 ili 6 epizoda”, rekao je za RPP.

Iako Choy nije mogao objasniti što se stvarno događa u peruanskoj džungli, sugerirao je da stanovnici različitih zajednica možda brkaju stvarnost s fantazijom.

“Postoje legende koje govore o takozvanim mitskim likovima, poput vrsta pishtacosa ili stranih bića, koji ljude odvode u kontekst navodne trgovine organima i trgovine djecom. To je ono što zajednice stalno ponavljaju”, rekao je.

S druge strane, ufolog je dao svoje mišljenje o onome što su prije nekoliko dana otkrile Sjedinjene Države o viđenju neidentificiranih letećih objekata.

“Nalazimo se u prijelomnom događaju, s moje tačke gledišta on je istorijski jer ako je to istina, to bi razotkrilo raskid kozmičkog ostracizma”, ustvrdio je.

Podsjetimo, kako je prenio Mirror, nedavno je započela prva istorijska javna rasprava  u američkom Kongresu – i čula se izvanredna tvrdnja da američka vlada posjeduje vanzemaljska vozila i neljudske biološke ostatke.

Odbor za nadzor Doma Kongresa SAD-a saslušao je ‘zviždače’ iz vojske i obavještajnih službi, koji su detaljno iznijeli svoje uvjerenje da Vlada skriva dokaze o izvanzemaljcima.

Pentagon je zanijekao sve tvrdnje.