Skip to content

Petar kupio komodu preko oglasa, a kada je doneo kući čuo je da se nešto kotrlja: Otvorio je i NAŠAO PUNO, PUNO PARA!

Petar kupio komodu preko oglasa i ostao u šoku

Petar Gavran (22) je mladić rodom iz okoline Slavonskog Broda, ali već godinu dana radi u Nemačkoj. Polovnu komodu je kupio preko internet oglasa za novi stan u jednom nemačkom gradiću, a koverte krcate eurima nisu šala nego stvarnost kojom je mladić pokazao ljudskost – vratio je novac potpunim strancima.

Po dolasku u stan Petar je primetio kako se nešto u novo-kupljenoj komodi kotrlja. Otvorio je fioku i ugledao tuđe porodične foto albume albume, ali umotan novac. Porodične albume moga je da shvati, ali kada je u pitanju novac, mislio je da se neko šali prenosi 24sata.hr

– Kada smo prijatelj i ja došli po komodu nismo primetili ništa čudno. Čak nam je čovjek od kojeg smo je kupili pomogao da je prenesemo do auta, pošto je mnogo velika. Sve vrijeme smo razgovarali. Tek na ulazu moje zgrade primetio sam kako se nešto unutar komode kotrlja iako me prijatelj uveravao da je to nešto drugo. U stanu sam onda otvorio fioku i ugledao albume i iznenadio se, priča Petar koji i dalje ne veruje da se sve to njemu dogodilo.

– Albumi još ‘ajde, ali koverte sa novcem! Mislio sam da me zezaju, kao prodali mi komodu pa me sad zafrkavaju kovertama s novcem koje su kao ostavili. Jedna je bila delomično oštećena pa sam je lagano otvorio i izvukao novčanicu, prineo je na svetlost i video da je stvarna jer je imala žig i, naravno, ostao šokiran, kaže Petar.

Uzeo je neko vreme da razmisli što će da uradi jer mu je svašta padalo napamet obzirom da je reč o 25 hiljada eura. Ljude nije znao pa je svašta mogao očekivati. Javio im se i kroz poruke je pokušao da ih navede na to da mu oni kažu za novac. Albuma su se setili i molili su da ih vrati jer imaju porodičnu vrednost, ali novac nisu tražili jer nisu za njega znali.

– Nisam bio siguran je li to prljav novac, je li to uopše komoda njihova ili je možda ukradena. Pokazali su mi svoje dokumente koji su isti onima koji su bili u albumima pa sam onda shvatio da to zaista pripada njihovoj porodici. Verojatno nekome ko je živeo u stanu pa umro. Oni žive na selu, a stan je porodičan. Počeli su da rasprodaju stvari iz njega, priča Petar koji priznaje i kako su ga nagradili za njegovu skromnost.

S prodavcima se ponovno našao kako bi im predao novac i albume. Kaže da su se dogovorili da se nađu na parkingu jer je i dalje jedan deo njega sumnjao pa je bio oprezan. Kaže da su se pokazali kao srdačni ljudi, pozvali su ga kod sebe i bolje se upoznali. Porodica je na Petra jako ponosna, a on kaže kako bi svako na njegovom mestu to učinio i da nije mogao da zamisli da kod sebe ima tuđ novac, koji nije vratio.

– Ni u jednom trenutku nisam pomislio da zadržim novac jer ne bih mogao da ga koristim, ne bih s njim našao sreću, meni bi to bio nesrećan novac, skromno zaključuje dvadesetdvogodišnji mladić i kaže kako će odsada duplo da pregleda sve fioke.