Skip to content
medo igracka na prozoru

Plišane mede se MASOVNO POJAVLJUJU NA PROZORIMA: Djeca su oduševljena

Ne zna se tačno gdje je započelo, ali jedno je sasvim sigurno – plišani medvjedi i duge počeli su se pojavljivati u vrtovima, na prozorima i ogradama širom svijeta kako bi se stvorila neka magija za djecu tijekom globalne pandemije koronavirusa.

Na mnogim prozorima u Australiji poslednjih dana mogu se vidjeti plišani medvjedi i slične igračke kako sjede i “gledaju napolje”.

medo igracka na prozoru
Foto: Profimedia

Riječ je o spontanoj akciji Australijanaca, a potom i u drugim zemljama, koja ima za cilj da razveseli djecu koja ne razumeju najbolje zašto moraju da ostanu kod kuće i pokušaju da im uljepšaju prizor praznih ulca.

medo igracka na prozoru
Foto: Profimedia

U Australiji su dozvoljene šetnje po kraju u kojem živite, ali uz obavezno držanje distance. Na ovaj način djeca su vidjela i da su mede “poslušne i sjede kod kuće” a šetnja po kraju im je dosta prijatnija dok ih igračke pozdravljaju sa prozora i terasa.

Akcija je imala toliko pozitivnog uticaja na najmlađe koji su tokom svjetske borbe protiv koronavirusa nažalost okružena brigom i sumornim vijestima, da se ubrzo iz australijskih gradova proširila i po čitavom svijetu.

medo igracka na prozoru
Foto: Profimedia

Nova igrica “lov na medvjede” postala je omiljena zabava djece dok šetaju ulicama sa svojim roditeljima i umjesto igre sa drugom djecom u parkovima, u šetnji pokušavaju da prebroje što više medvjedića a potom se pohvale svojim “ulovom” na društvenim mrežama sa roditeljima.

igracka medvjedic

Mališani su oduševljeni a nekada omiljena, danas zaboravljena igra “lov na blago” sada je ponovo oživjela u lovu na mede i podstakla porodice da se aktivno bave igrom i maštom svojih najvoljenijih.

Sidebar