Skip to content

Pobijedila leukemiju: Djevojčica Amera (12) je istinski heroj

  • Nedim Botić jučer je podijelio prelijepe vijesti – djevojčica Amera (12) pobijedila je leukemiju i dan ranije je imala posljednju kemoterapiju, a nalazi su pokazali da je sve uredu.

Najveća želja joj je bila da ozdravi. Eto Allah dade, želja se ostvari. Sad slijede kontrole i terapija održavanja. Ali rak, leukemija, je na koljenima – napisao je.

Nedim je skazao poštovanje i Amerinim roditeljima, Muameru i Ameli. Uz Ameru su u njenoj borbi sve vrijeme bili i članovi Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka.

Danas je u BiH za mnoge bio običan dan. A za jednu djevojčicu i njenu porodicu dan koji će pamtiti. Danas je Ameri bio zadnji dan kemoterapije. U srijedu su joj radili spinalnu punkciju. Nalaz uredan, mašallah! Jučer su joj skinuli port. A danas je imala zadnju terapiju”, napisao je Nedim jučer.

Sjećate se Amerine najveće želje, iz onih ramazanskih videa? Najveća želja joj je bila da ozdravi. Eto Allah dade, želja se ostvari… Posebno hvala ide Amerinim roditeljima, pravim herojima Muameru i Ameli. Šta su njih dvoje prošli i kakvu borbu iznijeli, samo On zna. Oni su sad najsretniji ljudi na svijetu. I hvala udruženju Srce za djecu oboljelu od raka te osoblju Klinike za pedijatrijsku hematoonkologiju sa KCUS koji su uz Ameru i njene bili cijelim putem.

I zaista, prelijepe vijesti.