Skip to content

Počela serijska proizvodnja ruskog luksuznog SUV-a AURUS Komendant (FOTO)

Masovna proizvodnja ruskog SUV-a Aurus Komendant započela je u tvornici u Yelabugi, Tatarstan, rekao je proizvođač automobila.

“Ovo je prvi ruski luksuzni SUV koji će se u potpunosti proizvoditi u našoj zemlji od komponenti od kojih većinu isporučuju ruski proizvođači”, navodi se u priopćenju.

Udio domaćih komponenti dosegao je 70 posto – tu su glavne komponente automobila, mjenjač, ​​elektronika i ukrasni dijelovi.

Komendant je dizajniran da pruži “besprijekornu udobnost na svakom putovanju”

S četiri vrlo udobna, klimatizirana i podesiva sjedala, Aurus Komendant ima, među ostalim, panoramski krov, stražnje zaslone za zabavu, stražnju konzolu s minibarom, kontrole zraka i medija.

Prozori imaju dupla stakla, linija ramena je naglašena, a u ponudi su setovi felgi veličine 20, 21 i 22 inča. Ostale karakteristike uključuju četvrtaste završetke izduvnih cijevi, vrata prtljažnika s elektronskim podizanjem te grijano vjetrobransko staklo.

 

Njegov motor je V8 4.4 biturbo, izveden iz Porscheovog motora, koji je pridonio ruskom projektu, koji također ima lokalizirani automatski mjenjač s devet stupnjeva prijenosa i hibridni sustav.

Očekuje se da će imati oklopne verzije visoke razine, Komendant će biti dio Aurusove godišnje proizvodnje od pet tisuća jedinica.

SUV s pogonom na sva četiri kotača opremljen je motorom snage 598 konjskih snaga.

Kupci mogu odabrati boju po želji, natpise na pločicama pragova, specijalne dodatke opreme i slično.

Očekuje se da će komercijalna prodaja Aurus Komendanta započeti u prvom kvartalu 2023., početna cijena bit će od 537.000 eura.

 

Aurus je prva ruska marka luksuznih automobila koja već uključuje limuzinu, limuzinu i SUV u svojoj ponudi. Dioničari tvrtke su FSUE ” NAMI ” (63,5 posto), Fond za obranu, sigurnost i razvoj UAE.