Skip to content

Počela vakcinacija u Srbiji – Led probija premijerka Ana Brnabić, Predrag Kon i ministarka Rada Darija Kisić

Premijerka Srbije Ana Brnabić, prva je u Srbiji primila Fajzerovu vakcinu.

Kako je i najavljeno, ona i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dr Darija Kisić Tepavčević, ali i epidemiolog Predrag Kon jutros su na Torlaku bili prvi koji su dobili vakcinu protiv korona virusa u Srbiji.

Pored njih prvi građani, korisnici domova za stare u Beogradu i Novom Sadu od 11 sati danas biće takođe podvrgnuti vakcinaciji, prenosi Blic.

Epidemiolog Kon

Ministarka za rad, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je jutros za RTS da je izuzetno ponosna što je Srbij uspela da među prvima nabavi vakcinu i da je prije svega želelja da pokaže ličnim primerom koliko je to važno.

Srbija je prva zemlja u regionu koja je počela vakcinaciju protiv koronavirusa.

U Srbiju je u utorak stigao prvi kontingent Fajzerove vakcine. U kontingentu je 4.800 komada vakcina.

Predviđeno je da prvo budu vakcinisani korisnici domova za stare u Beogradu i Novom Sadu.

I Evropska agencija za lekove je odobrila “Fajzerovu” vakcinu, a predviđeno je da isporuke počnu u subotu. Vakcinacije bi širom EU trebalo da počnu od 27. do 29. decembra.

Ministarka rada je pre vakcinacije izjavila:

Foto: Printscreen Tanjug

– Vakcine su najveća blagodet koju je medicina podarila čovečanstvu. Ova pandemija nam je pokazala koliko je savremeni čovek podjednako nemoćan kao i čovek pre više vekova kada se pojavi jedan novi prouzrokovač zarazne bolesti protiv koga, do nedavno, nije postojala vakcina. Činjenice I realnost govore same od sebe sve – rekla je dr Kisić za Telegraf.rs.

Najpre će se vakcinisati korisnici u Beogradu i Novom Sadu, a sutra u Nišu.