Skip to content

PODIGNUT NEOBIČAN SPOMENIK U OBLIKU iPhone-a

Ovaj neobični nadgrobni spomenik postavljen je na ruskom groblju u znak sjećanja na Ritu Shameevu, koja je umrla u siječnju 2016. godine.

Vjeruje se da ga je podigao njen otac Rais Shameev dugo nakon što je preminula, ali on nije dao komentar.

Autentični nadgrobni spomenik sadrži sve značajke koje biste očekivali od iPhonea; tipke za glasnoću, fotoaparat, pa čak i Appleov logotip na stražnjoj strani.

Na prednjoj strani spomenika se nalazi i slika pokojne djevojke među drvećem u parku, dok pozadi stoji Apple-ov logo. Kako je rekao pomenuti izvor, spomenik je identičan pravom iPhone-u, samo u ogromnoj veličini.

Foto: east2west news

No, privlačan je prednji dio spomen-ploče, fotografija Rite u cjelini dužine ukrašena na prednjem dijelu kamena.

Rita/Foto: east2west news

Je li to što bi ona željela? Teško za reći. O Riti se malo zna, osim što je voljela da se slika, voljela je da putuje i imala je prijatelje u Njemačkoj.

Rita/Foto: east2west news
Rita/Foto: east2west news

Lokalna firma koja pravi nadgrobne spomenike negirala je da je bila zadužena za ovaj, pa se pretpostavlja da je spomenik napravila sibirska kompanija koja pravi neobične spomenike i na taj način privlači pažnju kupaca.

Ono što je možda najspecifičnije je slika pokojnice preko cijelog ekrana, a ljudi koji tamo prolaze jednostavno se ne mogu načuditi ovakvom zagrobnom spomeniku, s kojim se možda pokreće neki novi trend.

Svakako se ističe.

Sidebar