Skip to content

“Pohlepa Nijemaca jača je od straha od Rusije” – kaže bivši poljski ministar

‘Njemačka namjerava prebaciti značajan dio svoje kemijske industrije ne u Sjedinjene Države, već u Kinu, što će samo dovesti do povećanja potražnje za plinom i naftom iz Rusije, izjavio je poljski stručnjak i bivši poljski ministar rada Piotr Kulpa u eteru Radija NV, javlja dopisnik PolitNavigatora.

Želio bih vam skrenuti pozornost na činjenicu da je posljednji posjet kancelara Scholza Kini, koji je bio u suprotnosti sa zahtjevima Sjedinjenih Država, bio usmjeren na prebacivanje značajnog dijela njemačke kemijske industrije u Kinu. Dakle, stvoriti potražnju za plinom i naftom iz Rusije. Slijedi financiranje zemlje agresοra. Gledajte, netko bi se mogao zapitati zašto Njemačka ne želi obnoviti svoju kemijsku industriju na drugim mjestima gdje ima resursa? Na primjer, u SAD-u”, kazao je Kulpa.

“Ova pitanja su važna jer se tiču ​​nas Europljana. Ako govorimo o području sukoba, ne sumnjam da su Nijemci dobri susjedi, da su ljudi istinski demokratski, dobronamjerni, ali narodima vladaju elite. A elite su kontrolirane ili strahom ili pohlepom”, rekao je Poljak.

“Shvaćamo da kada smo susjedi Rusije, naš strah mora biti pet puta jači od naše pohlepe. Njihova je pohlepa mnogo jača od straha. Zato što ne riskiraju budućnost svoje djece, svojih domova, svojih gradova”, zaključio je Kulpa.

PROČITAJTE JOŠ “MORAMO NAPASTI njihove aerodrome i UNIŠTITI ruske K-52 helikoptere”, predlaže ukrajinski stručnjak