Skip to content

Poruka Rusiji iz Južne Amerike: “Naša puna podrška drugu Putinu, bratu Venezuele” (VIDEO)

Predsjednik Venezuele Nicolás Maduro uputio je ove subote “zagrljaj solidarnosti i podrške” svom ruskom kolegi Vladimiru Putinu nakon oružane pobune koja je trajala oko 24 sata protiv Ministarstva obrane te zemlje, na čelu s Wagnerovom skupinom, prenosi švicarski SWI.

“Iz kampa Carabobo, kolijevke slobode u Južnoj Americi, želim poslati sve naše zagrljaje solidarnosti i podrške predsjedniku Ruske Federacije, kolegi Vladimiru Putinu, koji je znao kako se suočiti s pokušajem izdaje, pokušajem građanskog rata, i koji je u ovom trenutku, na ovoj visini, pobjednik s Rusijom u miru. Naša puna podrška iz Venezuele ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, bratu Venezuele”, rekao je Maduro u akciji s vojskom u sjeverno-centralnoj državi Carabobo.

Madurova izjava dolazi nekoliko sati nakon što je njegova vlada u izjavi osudila ono što smatra “iracionalnom prijetnjom” od strane Wagnerove skupine i njezinog vođe Jevgenija Prigožina, koje je optužio za “promicanje oružane pobune u Ruskoj Federaciji, putem terorističkih metoda” .

Venezuela je izrazila “apsolutnu podršku” Putinu, kao i solidarnost s ruskim narodom “uoči ovog napada protiv mira, stabilnosti i čvrste demokracije ove sestrinske zemlje”.

PROČITAJTE JOŠ… Sjedinjene Države su unaprijed znale za Prigožinovu pobunu, ali se nisu htjele miješati u raskol unutar Rusije