Skip to content

Posle opasnog izazova TikTok zabranio pristup djeci ispod 13 godina

Kineska platforma za postavljanje video snimaka je danas blokirala pristup deci ispod 13 godina na aplikaciji TikTok i koristiće veštačku inteligenciju da potvrdi godište korisnika, nakon nedavnog ne srećnog slučaja desetogodišnje devojčice iz Palerma.

Nadzorno telo Italije će proceniti efikasnost mera koje je objavio TikTok, prenela je ANSA. Nakon slučaja devojčice 21. januara, usledio je slučaj žene (48) iz Sirakuze na Siciliji, koja je ispitana zbog navodnog podstrekivanja na postavljanjem video snimka na TikToku, na kojem se vide muškarac i žena kako obmotavaju lepljivu traku oko usta i nosa, u još jednom Blekaut izazovu.

Istražitelji su, u međuvremenu, proširili istragu povodom slučaja devojčice iz Palerma, postavljajući pitanja Fejsbuku i Instagramu kako je bilo moguće da otvori naloge na njihovim platformama.

Fejsbuk je poručio da će potpuno sarađivati sa istražiteljima, a što se tiče uticajne TikTokerke iz Sirakuze, policija je otkrila da je postavila još snimaka, uz pomoć kojih je došla do 730.000 pratilaca raznih uzrasta.

Oni prate oko 20 opasnih izazova, uključujući udisanje kreme kroz nos, zatvaranje očiju klještama i inscenirano lomljenje ruke loncem za kuvanje. Sve izazove je izvela žena iz Sirakuze, a svi njeni video snimci su uklonjeni.

Izvor: Kurir.rs / Tanjug

Sidebar