Skip to content

Posljednja fotografija i poruka majke s djecom prije nego što se srušio avion

“Zbogom, porodico. Sada idemo kući” – Ratih Windania objavila je posljednji selfi sa svojom djecom.

Spasilačke ekipe su u moru pronašle dijelove tijela i komade aviona. Navodno je u avionu bilo 50 putnika među kojima sedmoro djece i tri bebe – i 12 članova posade, prema informacijama iz ministarstva saobraćaj, ukupno 62 ljudi.

FORO: REUTERS

Na društvenim mrežama pojavile su se potresne posljednje poruke putnika aviona koji se jučer srušio kod Džakarte samo nekoliko minuta nakon polijetanja.

Boeing B737-500 izgubio se na visini skoro 3.000 metara u manje od 60 sekundi.

Soerjanto Tjahjanto, voditelj indonezijske Agencije za sigurnost prometa, rekao je da su vlasti u moru pronašle dvije crne kutije i da ronioci sada pokušavaju doći do njih, piše DailyMail.

Ratih Windania objavila je selfi sa svojom djecom nakon što su ušli u avion.

– Zbogom, porodico. Sada idemo kući – napisala je.

POSLJEDNJA FOTOGRAFIJA MAJKE S DJECOM

Njezin brat Irfansyah Riyanto kazao je kako je porodica namjeravala ići drugim avionom, ali su promijenili plan u zadnji čas. Njegova sestra i njezino dvoje djece vraćali su se s trosedmičnog odmora, piše Daily Mail.

– Ja sam ih odvezao do zračne luke, pomogao oko prtljage i prijave. Još uvijek ne mogu vjerovati da se tako nešto dogodilo – kazao je Irfansyah. Spasilačke ekipe su u moru pronašle dijelove tijela i komade aviona.

Teška pitanja

Kako je saopšteno, poslednji kontakt sa avionom uspostavljen je u 14:40 po lokalnom vremenu. Uobičajeno vrijeme leta do Pontianaka – zapadno od ostrva Borneo – je pola sata.

Iz aviona nije stigao poziv za pomoć, prema riječima direktora državne agencije za pretragu i spasavanje maršala Bagusa Puruita.

Navodno je u avionu bilo 50 putnika među kojima sedmoro djece i tri bebe – i 12 članova posade, prema informacijama iz ministarstva saobraćaj. Ukupan kapacitet je 130 mjesta. putnici su bili Indonežani, kažu zvaničnici.

Locirane su pozicije obje crne kutije”, rekao je Soerjanto Tjahjono, direktor indonežanskog Komiteta za bezbjednost saobraćaja, prenosi AFP.

Članovi porodica čekaju nove informacije

Na lokaciju je poslato više od 10 brodova sa roniocima mornarice.

Sidebar