Skip to content

Posljednje riječi Amerikanca koji je preminuo nakon policijskog ‘prebijanja’ bile su ‘mama, mama, mama’

Posljednje riječi američkog vozača koji je preminuo nakon što ga je navodno pretuklo pet policajaca bile su “mama, mama, mama”, kazao je odvjetnik, piše Sky News. Tire Nichols, 29, preminuo je u bolnici tri dana nakon sukoba zbog zaustavljanja prometa u gradu Memphisu, Tennessee, 7. januara. Očekuje se da će snimke svađe biti objavljene kasnije u petak navečer.

Njegova obitelj rekla je da “vrlo užasna” snimka prikazuje pοlicajce kako diνljački tuku radnika FedExa tri minute u napadu koji su njihovi odvjetnici usporedili s napadom policije u Los Angelesu na vozača Rodneyja Kinga 1991. godine.

Pet otpuštenih službenika, koji su svi crnci, optuženo je za ubojstvo drugog stupnja i druge zlοčine, uključujući napad, otmicu, službeno nedolično ponašanje i službeno ugnjetavanje, zbog smrti gospodina Nicholsa.

PETORICA optuženih policajaca

Odvjetnik za građanska prava Ben Crump, koji zastupa njegovu obitelj, rekao je da će ga, kada javnost pogleda snimku, vidjeti kako zaziva svoju majku.

Rekao je: “Kada svi vidite ovaj video, vidjet ćete Tirea Nicholsa kako doziva svoju mamu. Tri puta doziva svoju majku. Njegove posljednje riječi na ovoj zemlji su ‘mama, mama, mama‘. Vrišti za njom. A to je bio zastoj u prometu, zaboga. Običan zastoj.”

Majka gospodina Nicholsa, RowVaughn Wells, rekla je novinarima: “Da majka sazna da je njezino dijete zvalo u njihovoj potrebi, a ja nisam bila tu za njega. Znate li kako se sada osjećam? Jer nisam bila tu za svoga sina.”

Gospođa Wells se prisjetila da je imala “stvarno jaku bol u trbuhu” i kada je saznala što se dogodilo shvatila je da je “to bila bol mog sina koju sam osjećala“.

Žalost u domu Tirea Nicholsa

“Kad sam saznala da me sin zaziva, nemate pojma kako se sada osjećam”, dodala je, boreći se da suspregne suze. Također je rekla da još nije vidjela video, ali je pozvala sve koji imaju djecu da im ne dopuste da ga gledaju.

Dodala je da su optuženi policajci “osramotili svoje obitelji”. ‘Želim reći petorici policajaca koji su ubili mog sina, osramotili ste i vlastite obitelji kada ste to učinili. Ali ja ću moliti za vas i vaše obitelji. Jer ovo se nije smjelo dogoditi. Želimo pravdu za mog sina.” Majka se založila za mirne prοsvjede.