Skip to content

POSTAVIO RUSKU ZASTAVU u Odesi, provest će 15 godina iza rešetaka

‘Sud u Ukrajini je proglasio krivim i na 15 godina lišio slobode stanovnika Odese, koji je surađivao s FSB-om Ruske Federacije i pokušao oteti osobu’,  izvijestili su na web stranici Državnog istražnog zavoda.

Konkretno, 22. augusta 2022. postavio je rusku zastavu s natpisom: “Odesa – ruski grad” na jednoj od stambenih zgrada u Odesi.

Čovjek je navodno prikupljao i prosljeđivao informacije o Oružanim snagama Ukrajine i vojnim objektima u Odesi, podatke o ukrajinskim domoljubima, regrutirao bivše ukrajinske službenike za provođenje zakona za, kako navode, subverzivne aktivnosti protiv Ukrajine.

“On i njegovi suučesnici planirali su otmicu domoljubnog poslovnog čovjeka iz Odese koji je bio uključen u volonterske aktivnosti. U tu svrhu napadači su napravili podrum u kojem su muškarca mučiΙi kako bi ‘pristao’ dati svu svoju imovinu i novac. Rekli su kustosima iz FSB-a da to žele učiniti kako bi destabilizirali situaciju u gradu, a također i kako bi razmijenili ukrajinskog domoljuba za ruske zarobljenike nakon zauzimanja Odese”, navodi se u izvješću.

Zastava u Odesi

PROČITAJTE JOŠNapisao je: ‘Ukrajina nije nacija! Putine, pomozi!’ Slijedi mu do 15 godina