Skip to content

Posvađale se zbog igranja igrica: Majka UΒΙLA desetogodišnju kćer i zabetonirala je

  • 40-godišnja žena u Ukrajini iz Krivog Roga je zabetonirala kofer s tijelom svoje desetogodišnje kćeri u podrumu kuće kako bi sakrila tragove zločina.

Žena je pokušala zbuniti istragu, o tome je policija Dnjepropetrovske oblasti saopštila na svojoj Facebook stranici, prenijela je ukrajinska publikacija Strana.

Majka djevojčice javila je policiji 20. juna i prijavila da je taj dan njezina kćer otišla od kuće i da se nije vratila. Više od 50 policajaca, volontera, vodiča pasa, spasilaca i kadeta krenulo je u potragu, a u zrak je pušten i dron. Istovremeno, policija je utvrdila da niko od djetetovih prijatelja i rodbine nije vidio dijete nakon 15. juna. Odnosno pet dana prije nestanka.

Policija je utvrdila da je djevojčica postala žrtva zločina, a njezina majka je 15. juna u svađi ubila svoju kćerku zločina, žena je stavila tijelo u kofer, odnijela ga u vikendicu, premjestila u podrum i zalila betonom, 22. juna policija je otkrila tijelo djevojčice”, stoji u izvještaju.

Izvor Strane u agencijama za provođenje zakona je saznao da je sukob između žene i djevojčice izbio je zbog strasti za igranjem na tabletu.

Tokom ispitivanja žena je izjavila da je 15. juna (ne sjeća se tačno vremena) primijetila da kćerka puno igra igrice na tabletu. Kada se kćer još jednom oglušila na primjedbu majke, koja joj je zabranila da se igra, žena joj je otela spravu i razbila je. Nakon toga je kćerka počela pakirati svoje stvari i rekla da odlazi od kuće jer je više ne želi živjeti. Žena je rekla da se ne sjeća dobro što joj se dogodilo kada je tresla kćerku za ramena, ali djevojčica više nije davala znakove života.”

Pregledom tijela preminule djevojčice utvrđene su brojne ogrebotine po licu i tijelu.

Foto: Strana / Nacionalna policija Ukrajine

40-godišnja majka je privedena i obaviještena o sumnji da je počinila kazneno djelo ubistva maloljetnog djeteta s predumišljajem. Ženi prijeti kazna do 15 godina zatvora ili kazna doživotnog zatvora.