Skip to content

Potpuno drugačiji praznici ove godine: Deda Mrazevi će umesto deteta u krilu držati laptop

Doček Božića i obilazak dece za vreme novogodišnjih praznika zbog pandemije je promenjen pa su tako okupljanja obustavljena, a Deda Mraz će u svom krilu umesto deteta držati laptop putem kog će im se obratiti.

Foto: Printskrin Youtube/ 5 News

Kako bi sve bilo uigrano i prošlo bez problema, Deda Mrazevi su u Londonu krenuli u zabavnu školu kako bi naučili korišćenje novih tehnologija i testirali kako će za vreme božičnih i novogodišnjih praznika razgovarati s decom.

Ovu edukaciju je organizovala jedna od kompanija koja se bavi dečjim događajima pa je tako odlučila da pruži nezaboravno virtuelno iskustvo i druženje dece i Deda Mrazeva.

Naime, putem Fejsbuka Deda Mrazevi će započeti virtuelne video četove, a deci će biti omogućeno da kroz taj svet tehnologije osete prave čari Božića pa će tako imati virtuelnu vožnju sankama ili se uputiti u potragu za blagom sa vilenjacima, prenosi Klix.ba.

Foto: Printskrin Youtube/ 5 News

– Nismo želeli da planiramo i rizikujemo zdravlje dece i drugih održavanjem uobičajenih božičnih događaja uživo, pogotovo tokom još jednog lokdauna koji je nastupio u Velikoj Britaniji. Na ovaj način će biti sigurna i personalizovana proslava, deca neće morati da čekaju u redu, već će imati “svog” Deda Mraza i s njim komunicirati iz udobnosti svog doma. Božić je uvek u jednu ruku vršio pritisak na roditelje, a on je ove godine još veći – kazala je Helen Nurs koja sa svojim suprugom vodi kompaniju Wonder Adventures, piše BBC.

Deda Mrazevi će morati da savladaju nove tehnologije i nauče kako da uspostave videopoziv s mališanima koji ih željno očekuju i time se uklope u novo normalno i za sada praznike proslave onlajn.

Izvor: Telegraf.rs

Sidebar