Skip to content

Ruska vojska se povukla iz sela kako ne bi bili opkoljeni. Ukrajinci su odma ušli da okače zastavu

Jučer je ruska javnost pisala da su jedinice ruske vojske izašle iz sela Blagodatno i Neskučnoje kako ne bi bile opkoljene.

Danas je ukrajinska vojska već ušla u selo Blagodatno da bi postavili svoju zastavu. Video je objavila 68. zasebna juriška brigada imena Olekse Dovbuša.

Ruske snage su se povukle na jug prema, kako se tvrdi, “superiornim obrambenim položajima” u i oko gradova Storozheve i Makarivk.

Selo se nalazi južno od Velike Novoselke na takozvanom Vremjevskom grebenu, na čijem području se sada vode žestoke bitke, piše Strana.

“Ali neprijatelj je povukao značajne rezerve u ovom smjeru, kako u ljudstvu tako i u opremi”, piše ukrajinski kanal Deep State, predviđajući da će “naredni dani biti vrlo moralno teški, pa se pripremite za drugačije vijesti”.

Vladimir Rogov, čelnik društvenog pokreta “Mi smo zajedno s Rusijom”, je na telegram kanalu napisao da se vode teške borbe na spoju Zaporoške regije kod Vremjevsog grebena i da su se ponovo vratili u selo Neskučnoje.

“O situaciji na istočnom dijelu Zaporoške fronte. Nastavljaju se teške borbe na spoju Zaporoške regije i DNR. Nemajući uspjeha u frontalnim napadima, neprijatelj pokušava okružiti naše jedinice na Vremevskom rubu, udarajući na bokove”, napisao je.

Prema njegovim riječima, ruska vojska je ponovno zauzela i drži naselje Neskučnoje.

“Na početku velike ofenzive Oružanih snaga Ukrajine, neprijatelj je nakratko uspio ući i u Neskučnoje, nakon čega je protunapadom izbačen odatle. Selo se nalazi u nizini, a držati ga pod topničkom vatrom nije lak zadatak”, naglasio je Rogov.

Institut za proučavanje rata (SAD) piše da se ruske snage u regiji Zaporožje brane “u skladu s razumnom taktičkom doktrinom”.

Snimak pokušaja ukrajinskog “proboja” ranije danas u blizini grada Piatykhatky u regionu Zapadnog Zaporožja.